Qatar va sponsoriza M-Sport în 2014 doar dacă îl păstrează pe Neuville

de Daniel Popescu
Joi, 29.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Statul Qatar condiţionează prelungirea contractului de finanţare pentru M-Sport de păstrarea în echipă a lui Thierry Neuveille, curtat de Citroen şi Hyundai.

Esential 2 este locul ocupat de Neuville dupa primele noua etape ale sezonului
2 este cel mai bun rezultat obtinut de Neuville in WRC (germania, 2013)
M-Sport a fost capabilă să continue participarea în Campionatul Mondial de Raliuri în acest sezon după retragerea constructorului american Ford datorită unei finanţări primite din partea statului Qatar, însă prelungirea acordului pentru campania din 2014 nu este încă certă.

Nasser Al-Attiyah, pilotul care a intermediat tranzacţia, a dezvăluit că prelungirea contractului este condiţionată de păstrarea în echipa a lui Thierry Neuville, care a impresionat în acest sezon. Belgianul ocupă locul doi în clasamentul general în faţa unor piloţi mult mai consacraţi precum Mikko Hirvonen sau Jari Matti Latvala, iar în ultima etapă a fost la un pas să câştige Raliul Germaniei.

Dacă Neuville nu rămâne, nu are niciun sens să continuăm să sprijim M-Sport.

Nasser Al-Attiyah
Pilot M-Sport
"Eu şi statul Qatar suntem pregătiţi să sprijinim M-Sport şi nu există nicio problemă.
Dilema este în privinţa pilotului. Dacă Neuville va rămâne, atunci putem continua. Dar dacă nu rămâne, nu are niciun sens să continuăm să sprijim M-Sport. Cheltuim mulţi bani cu el şi rezultatele sunt fantastice. Cred că el şi Mads Ostberg sunt piloţi buni"
, a declarat el.

În urma rezultatelor obţinute în acest sezon, Neuville a intrat în atenţia celor de la Citroen şi Hyundai, care îi oferă oportunitatea de a concura pentru o echipă de uzină în locul uneia private. Malcolm Wilson, şeful celor de la M-Sport, este însă optimist că îl va putea convinge pe Neuville să semneze prelungirea contractului.

"Neuville ştia înainte să semneze cu noi că suntem capabili să câştigăm raliuri şi că avem o maşină aptă pentru victorii. Regulamentul tehnic a fost îngheţat şi ştim că şi anul viitor vom avea o maşină puternică. Dar am nevoie de finanţare pentru a fi capabil să operez echipa şi asta este prioritatea. Ştiu că Neuville este fericit aici şi sper să-l păstrăm", a precizat Wilson.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru