Raikkonen exclude revenirea în Formula 1 la Renault!

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 06.10.2010
Kimi Raikkonen a dezvăluit că nu va pilota pentru Renault în sezonul 2011 din cauza modului în care echipa franceză a gestionat negocierile.

La capătul mai multor săptămâni de speculaţii, Kimi Raikkonen a decis să rupă tăcerea în privinţa negocierilor privind o potenţială revenire în Formula 1 la Renault F1 Team.

Campionul mondial din 2007 s-a declarat dezamăgit de modul în care Renault i-a utilizat numele pe parcursul ultimelor săptămâni şi exclude posibilitatea de a semna un contract cu echipa patronata de Gerard Lopez.

"Sunt foarte dezamăgit de modul în care mi-au folosit numele pentru a-şi promova campania de marketing. În niciun moment nu am luat în serios posibilitatea de a pilota pentru Renault şi vă pot asigura că sunt 100% sigur că nu voi pilota pentru Renault anul viitor. Cu câteva săptămâni în urmă, managerii mei l-au contactat o singură dată pe managerul echipei Renault (n.r - Eric Boullier). Asta a fost tot", a declarat finlandezul pentru publicaţia Turun Sanomat.

Declaraţiile sale vin la numai câteva zile după ce Boullier a insistat ca Raikkonen s-a autopropus la Renault pentru sezonul următor, susţinând însă că fostul pilot al echipelor McLaren şi Ferrari este doar o opţiune de rezervă pentru cazul în care va renunţa la serviciile lui Vitaly Petrov.

Reacţia dură a lui Raikkonen vine în contextul în care pilotul finlandez evită să dezvăluie presei detalii despre negocierile de acest fel.

În urma anunţului public făcut de Raikkonen, şansele ca Petrov să rămână coechipierul ui Robert Kubica şi în sezonul următor au crescut exponenţial, cu atât mai mult cu cât rusul aduce beneficii majore echipei prin intermediul sponsorilor.

De cealaltă parte, decizia de a renunţa la revenirea în Formula 1 îl va determina cel mai probabil pe Raikkonen să continue în Campionatul Mondial de Raliuri, acolo unde are oferte din partea echipelor Citroen Junior, Mini şi Monster World Rally Team.

Via | Autosport Forums

Taguri: Raikkonen, Renault

Comentarii (17)

  • Raikkonen
    Ce te-a suparat omule: ca a fost mai realista echipa Renault?

    Kimi vrea bani rusul da bani...in F1 fara bani n-ai sanse!

    Exemplu: Red Bull care a investit 123milioane de euro;fara banii aia ce puteau face?

    Sfatul meu pt.Kimi: sterge-i lacrimile domnisoarei @Alexandra1710 care sigur e indurerata :))
    29 17
  • Kimi-Renault
    Ce se "pastileaza" cele doua parti....Anyway, eu cred ca va mai lasa din pretentii(Kimi), daca vrea sa revina in F1, iar pe de alta parte, cred ca daca o va face pana la final, va merge la o echipa capabila sa lupte pentru titlu, o echipa care nu se cramponeaza in a-si plati pilotii(chiar si cu sume ceva mai mari). De aceea Renault nu cred ca i s-a preta lui Kimi, atata timp cat ei sunt in foame de bani(sa stranga bani)....Pentru anul viitor nu-l vad unde ar putea merge....poate RBR, daca-i dau papucii lui Weber. In rest, la McLaren, Jenson si Lewis vor fi colegi si la anul, iar la Ferrari, chiar daca il dau afara pe Massa, Kimi nu va accepta in ruptul capului sa fie locotenetul(pilot 2) lui Alonso....
    15 15
  • Finlandia
    asta-i beat!
    Asta e complet tampit!De unde aerele astea de primadona?Foarte bine sa ramana in WRC unde se face de rusine cu multa constanta!Astept cu interes replica celor de la Renault.
    25 19
  • spliffs
    ptr xiorel si finlandia
    cum spui tu si este foarte adevarat,rusu da bani ptr ca este in plus in F1 iar Kimi vrea bani ptr ca si ofera ceva,asemeni celorlalti piloti de top ; e o diferenta pe care nu o vei intelege never.
    Kimi nu e timpit si nici nu are aere de primadona cum ai afirmat,cred ca nu sti despre ce vorbesti,daca nu ai nimic in cap'sor taci si asteapta in continuare replica dobitocilor de la Renault. o sa va umple de fericire Petrov :)) chiar nu are rost sa-ti explic avantajele daca ar veni Kimi la Renault :)))
    nu vreau sa insult pe nimeni dar e o diferenta enorma intre F1 si WRC si nu,nu se face de ris deloc,e' altceva,e o schimbare si ma bucur enorm ca ramine in continuare in WRC,ar fi fost pacat sa renunte.cred ca dupa 2 ani am putea vorbi despre rezultatele lui in WRC.
    deci inainte sa postati prostii mai si ginditi,aruncati cu vorbe grele gratuit,pacat.

    GO KIMI GO !!!
    16 19
  • Finlandia
    kimishor
    "aia de Renault" nu sunt dobitoci!E f interesant, toata lumea e tampita numai idolul tau Kimi e breaz!Esti fan Kimi asa ca orice magarie o sa faca o sa i-o aprobi. Pana la urma rezultatele vorbesc.Deocamdata dintr-o "mana" de piloti in WRC Kimishor e zero barat.Tavaleste un C4 cu care altii ies campioni.Boullier a vrut doar sa se convinga ca are determinare, pana la urma managerul lu nea sticla nu s-a dus de capul lui la cei de la Renault.Sa vii apoi sa dai cu bata-n balta dupa ce Boullier a avut vorbe frumoase la adresa ta spune multe despre caracterul unui individ lovit de aburii spirtului.
    19 12
  • Kimi
    Anul viitor va ajunge la o echipa care il respecta si care ii poate da o masina cu care sa lupte pentru titlu.
    12 15
  • Kimi-Renault
    Kimi are dreptate.Cei de la Renault,l-au indepartat prin declaratii de genul "Raikkonen e varianta de rezerva",etc ca si cum ei ar conduce campionatul actual.Sunt foarte increzatori in campionatul viitor,dar...nu se stie niciodata.Ma asteptam ca raspunsul lui Kimi sa vina la un moment dat si eram 100% sigura ca asta va fi pentru ca intr-adevar Boullier,s-a folosit de numele lui Kimi pentru a-si face reclama si asta e mai mult decat evident.
    Sunt sigura ca Raikko a luat deja o decizie cu privire la anul viitor asa ca mie si celorlalti fani,nu ne ramane decat sa spunem un "Succes Kimi" si sa-l sustinem asa cum am facut-o si pana acum :)
    17 16
  • @spliffs
    Ceea ce ai spus tu e foarte adevarat insa ai gresit atunci cand ai ales sa raspunzi unor replici idioate.Ca de fapt,stii cum e?Nu exista replici idioate.Exista doar oameni idioti :)) Exista useri ale caror comentarii nu trebuie citite ;))

    In rest,ai dreptate,GO KIMI !
    18 20
  • Finlandia
    mey "finlandia" (special scriu asa) tu esti cel putin tampit! Un campionat cu Kimi pe grila de start este de o mie de ori mai interesant decat unul cu alonso si schumacher. Dar trebuie sa sti ceva istorie F1 pentru a pricepe..... Nu-i cazul tau:(((((
    10 19
  • Finlandia
    lasa nervii ca nu-s buni
    @je-bubui de inteligenta "fan kimishorr":))-invata sa numeri pana la 9, atatea titluri au aia doi, lasa istoria F1 ca esti p-afara, urmareste-l pe Kimishor cum face show in wrc:))))))
    17 8
  • revenirea lui kimi
    renault si-a facut reclama cu kimi..........kimi cu renault ...pentru simplu motiv ca a tacut atat de mult timp....fiecare a castigat ceva probabil......ceva o fi fost .....din pacate singurii perdanti suntem noi fanii.....trageam speranta....
    13 2
  • Kimi
    Speram sa vad un Kimi mai intelept, a trecut un an decand urmareste F1 doar la TV. Cu atitudinea asta de femeie "blonda", frumoasa si ... atat, sunt sanse foarte mari sa mai treaca un an. A dat cu piciorul la unica sansa de a reveni!

    Doar urmarind F1 la televizor, nu mai are sanse de a reveni mai ales dupa ce lumea s-a fript cu Schumacher.

    La Ferrari nu a fost departe de Massa, McLaren si Ferrari s-au plans ca inafara sa piloteze altceva nu face ...

    Nu pot sa inteleg cat poate fi de naiv, ma intreb retoric: crede ca abia asteapta RedBull sa il ia in locul lui Webber sau Vettel? ... poate spera sa mearga in locul lui Schumacher la Mercedes (de parca aia nu stiu cat e de breaz, si parca ar fi unicul pilot talentat) ... cat a fost in F1 nu a inteles ca mai intai masina, apoi interesele, si apoi pilotul conteaza !?
    11 5
  • Niculae
    Pacat ca nu va pilota anul viitor, eu eram primul care s-ar fi bucurat de acest fapt. Numai si pentru ca s-ar fi plans tot timpul de cat de rai sunt cei de la Renaul, cat de parsiv este colegul lui si cat de cruda este lumea Formulei 1! Si totul numai pentru ca fanii sa-l adore pentru ca este singura victima din jungla numita Formula 1. Ce pacat ca nu revine asa... Renault nu aveau nici o sansa la titlul mondial, dar fanii Formulei 1 s-ar fi distrat de minune cu acest clovn modern. Pacat!

    Comic este ca cei de la Ferrari s-au sters la ... cu el, cei de la McLaren la fel, cei de la Renault nu mai vor sa auda de el dar exista speranta de pilot secund la Red Bull. Pana la urma... scutierul lui Kubita, scutierul lui Hamilton, scutierul lui Alonso sau... scutierul lui Vettel este intrebarea?
    6 11
  • Kimi
    Nu va ambalati atata. Inca nu suntem 100% siguri ca Raikkonen nu va reveni in F1.
    2 5
  • niculaita
    niculaita, sterge-te tata la nas ca ti-au dat lacrimile.Kimi nu e Plingaciosu ,ar fi facut spectacol chiar si cu sticla in mina.Oricum mai bine sta in WRC si o da ,,de-a berbeleacu" decit sa se chinuie in Formula 1.El a facut ceva in Formula1spre deosebire de altii,asa ca are de ce sa bea o Finlandia.Ca doar n-o fi singurul pilot care mai trage cite o dusca.Cel putin stiu ca se distreaza.
    10 3
  • Kimi
    Imi pare rau ca nu mai gasesc acea imagine care dezvaluia un secret legat de modul in care Kimi putea castiga o cursa cu un Ferrari....De masina era prins un bat ce trecea pe deasupra capului iar la capat de tot o sticla de sampanie.In felul asta Kimi, din dorinta de a ajunge cat mai repede la sticla si s-o goleasca, tragea tare de monopost si fugea cu el pe circuit intr-un ritm uimitor.:))
    5 9
  • Kimi
    Inca nu se stie sigur pe unde poate ajunge Kimi..evident tot F1.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru