Raikkonen priveşte cu încredere spre Raliul Franţei

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 27.09.2010
Kimi Raikkonen este optimist că poate obţine un rezultat bun în Raliul Franţei, întrucât evenimentul se desfăşoară pe asfalt.

Kimi Raikkonen a câştigat recent una dintre etapele din Campionatul Francez de Raliuri, unde a a participat cu scopul de a se acomoda cu drumurile pe care le va parcurge în WRC la sfârşitul acestei săptămâni.

Finlandezul a evidenţiat avantajele acestui test şi spune că este important să acumuleze cât mai multă experienţă, întrucât se află doar la primul sezon în Campionatul Mondial de Raliuri.

"Am fost la raliu pentru a acumula mai multă experienţă pe asfalt. A fost mai folositor decât un test propriu-zis, pentru că ne-a permis să încercăm o varietate de probe speciale. Nivelul din Campionatul Mondial de Raliuri este atât de ridicat, încât nu-ţi poţi permite să pierzi nicio secundă. Aşa că trebuie să fii pregătit încă de la start. Din ce am auzit, drumurile pe care am pilotat vor fi foarte similare cu ceea ce vom găsi în Raliul Franţei. Este foarte bine că mă pot pregăti pentru un raliu în acest fel", a declarat finlandezul.

Raikkonen este avantajat să piloteze pe asfalt şi datorită experienţei vaste pe care o are pe aceastra suprafaţa din Formula 1, competiţie în care a câştigat şi un titlu mondial în urmă cu trei ani.

El a demonstrat acest lucru inclusiv în Raliul Germaniei, în care a reuşit să câştige ultima probă specială.

"Aşa s-a întâmplat şi în Turcia şi Bulgaria, evenimente care au decurs bine pentru noi. Când avem acelaşi nivel de experienţă ca celelalte echipaje, cu siguranţă este mai uşor pentru noi să fim în formă. Încă o dată, aceasta este o dovadă că punctul cheie este să rămâi calm şi să acumulezi cât mai multă experienţă", a mai precizat el.

Raikkonen se apropie vertiginos de finalul primului său sezon în WRC, însă până în prezent nu a luat o decizie clară cu privire la viitorul său.

Via | Citroen Junior

Comentarii (1)

  • Kimi
    Come on boy !
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru