Raliul Argentinei va fi transformat într-un mini-Dakar de şase zile

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 07.06.2011
Raliul Argentinei din WRC va fi transformat într-o etapă de anduranţă de şase zile care ar putea traversa şi Uruguay sau Brazilia.

Intenţiile Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) de a reintroduce raliurile de anduranţă în Campionatul Mondial de Raliuri ar putea prinde contur chiar din sezonul viitor.

Organizatorii Raliului Argentinei lucrează în prezent la un proiect care prevede ca această etapă să aibă loc pe parcursul a nu mai puţin de şase zile, transformând practic evenimentul într-un mini-Dakar. Raliul ar putea trece prin ţări precum Uruguay sau Brazilia, însă aceste aspecte nu au fost încă definitivate.

"Am realizat un plan pentru un eveniment pe distanţă lungă şi avem şansa de a realiza ceva foarte interesant. Ar putea fi un mini-Dakar. Nu ştim încă despre cele două ţări (n.r - menţionate anterior), s-ar putea ca tot raliul să se desfăşoare în Argentina", a declarat David Eli, unul dintre organizatorii Raliului Argentinei.

Potrivit planurilor, Raliul Argentinei ar urma să aibă loc pe o distanţă de peste 800 de kilometri, în condiţiile în care în prezent o etapă are loc pe aproximativ 300 de kilometri.

Totuşi, se anticipează că Citroen şi Ford, doi dintre constructorii de referinţă din WRC, se vor opune unui astfel de proiect din considerente de costuri.

Via | MaxRally

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru