Raliul Franţei din calendarul WRC revine în Corsica

de Daniel Popescu
Vineri, 06.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Raliul Franţei din sezonul 2015 al Campionatului Mondial de Raliuri va avea loc în Corsica după ce găzduirea în Alsacia nu a mai fost posibilă din motive financiare.

Esential 2008 a fost ultimul an in care Raliul Frantei a avut loc in Corsica
Federaţia Franceză de Motorsport (FFSA) a anunţat vineri că Raliul Franţei, antepenultima etapă a sezonului din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri, va avea loc în Corsica, după ce precedenta gazdă Alsacia şi-a retras sprijinul financiar pentru acest eveniment.

Programul complet al etapei programate în perioada 1-4 octombrie nu a fost încă definitivat, însă va include o succesiune de probe speciale foarte lungi în regiunea Haute Corse şi în sudul Corsicii.

În ultimii ani, Corsica a găzduit o etapă din cadrul Campionatului European de Raliuri, iar oficialii WRC au avut nevoie de acordul Eurosport, promoterul ERC, pentru a putea programa Raliul Franţei în acelaşi loc. În prezent, nu este clar dacă etapa de ERC programată în Corsica în perioada 5-7 noiembrie va mai avea loc, una dintre soluţii fiind înlocuirea acesteia cu Raliul Valais, ultima etapă a campionatului francez de raliuri.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru