Raliul Franţei, PS 12/23: Sordo, lider cu avans minim în faţa lui Ogier

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 01.10.2011
Dani Sordo şi-a păstrat prima poziţie în Raliul Franţei la finalul primei bucle de sâmbătă, însă are un avans de numai două zecimi de secundă în faţa lui Sebastien Ogier.

Raliul Franţei se îndreaptă spre un final dramatic după ce lupta pentru victorie rămâne în continuare foarte strânsă între Citroen şi MINI.

Plecat la adăpostul unui avans minim la finalul primei zile, Dani Sordo a reuşit în extremis să revină pe prima poziţie la finalul primelor patru probe speciale din dimineaţa de sâmbătă, însă pilotul Mini are un avans de numai 0.2 secunde în faţa lui Sebastien Ogier. Pilotul echipei Citroen a fost lider în PS 11, însă a cedat prima poziţie după ce a pierdut peste trei secunde pe ultima probă a dimineţii.

În lupta pentru victorie s-a implicat şi Petter Solberg, care chiar a condus în clasament la finalul PS10, însă o pană la cauciucul dreapta-spate l-a întârziat pe traseu cu peste 40 de secunde. Astfel, norvegianul a coborât pe locul trei în clasamentul general şi are şanse minime să obţină prima victorie în WRC după şase ani.

În pluton, Jari Matti Latvala a reuşit să câştige o poziţie în defavoarea lui Kris Meeke (Mini) şi a urcat pe locul patru la volanul unui Ford Fiesta RS WRC, în timp ce coechipierul său Mikko Hirvonen rămâne pe locul şase.

Vă reamintim că Sebastien Loeb, liderul clasamentului general, a abandonat vineri în a treia probă specială din cauza unor defecţiuni la motor şi a decis să nu revină pe traseu sub regulamentul superraly.

Raliul Franţei - Clasament după PS12/23:

 1.  Dani Sordo          Mini             2h01m29.5s
 2.  Sebastien Ogier     Citroen              + 0.2s
 3.  Petter Solberg      Solberg Citroen     + 40.9s
 4.  Jari-Matti Latvala  Ford              + 1m21.1s
 5.  Kris Meeke          Mini              + 1m21.6s
 6.  Mikko Hirvonen      Ford              + 1m47.7s
 7.  Dennis Kuipers      FERM Ford         + 4m21.4s
 8.  Armindo Araujo      Italia Mini       + 4m36.5s
 9.  Henning Solberg     Stobart Ford      + 4m58.9s
10.  Mads Ostberg        Stobart Ford      + 5m58.5s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru