Raliul Franţei, PS 13-17/23: Ogier a preluat conducerea

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 01.10.2011
Sebastien Ogier are un avans de aproape 10 secunde în fruntea Raliului Franţei în faţa lui Dani Sordo la finalul celei de-a două zile a competiţiei.

Sebastien Ogier şi Dani Sordo au început a doua buclă a zilei de sâmbătă din cadrul Raliului Franţei despărţiţi de numai două zecimi de secundă, însă pilotul echipei Citroen a forţat nota şi a reuşit să se impună în trei dintre cele cinci probe ale după-amiezii.

Profitând de faptul că Sordo nu a câştigat niciuna dintre celelalte două probe, Ogier s-a instalat pe prima poziţie a clasamentului general cu un avans de 9.5 secunde, practic cea mai mare diferenţă din această rundă. Sordo rămâne însă în lupta pentru victorie, mai ales că MINI nu are nimic de pierdut în acest weekend, îndreptându-se spre cea mai bună performanţă de la revenirea în WRC.

Între timp, Petter Solberg şi-a consolidat poziţia a treia şi va termina în mod cert pe podium dacă nu apar dificultăţi în ultima zi.

În schimb, Ford a profitat la maxim de accidentul lui Kris Meeke (Mini) din PS 13 şi şi-a trecut în cont poziţiile patru şi cinci prin Jari Matti Latvala şi Mikko Hirvonen. Cel mai probabil, cei doi vor face rocada în cursul zilei de duminică pentru ca Hirvonen să se apropie cât mai mult de Loeb în clasamentul general.

Acesta din urmă a abandonat încă de vineri din motive tehnice şi a decis să nu revină în competiţie pe baza regulii superraly.

Raliul Franţei - Clasament după PS 17/23:

 1.  Sebastien Ogier     Citroen          2h42m24.3s
 2.  Dani Sordo          Mini                 + 9.5s
 3.  Petter Solberg      Solberg Citroen     + 51.9s
 4.  Jari-Matti Latvala  Ford              + 1m36.4s
 5.  Mikko Hirvonen      Ford              + 1m21.6s
 6.  Dennis Kuipers      FERM Ford         + 5m59.3s
 7.  Armindo Araujo      Italia Mini       + 6m08.8s
 8.  Henning Solberg     Stobart Ford      + 6m25.6s
 9.  Mads Ostberg        Stobart Ford      + 7m16.4s
10.  Pierre Campana      France Mini       + 7m44.2s

Ultimele şase probe speciale din cadrul Raliul Franţei vor avea loc pe parcursul zilei de duminică.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru