Raliul Franţei, Shakedown: Solberg, cel mai bun timp

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 01.10.2010
Petter Solberg a stabilit timpul de referinţă în Shakedown din Raliul Franţei, într-o sesiune plină de surprize pe un traseu puţin reprezentativ pentru restul competiţiei.

Spre deosebire de alte etape, Shakedown-ul din Raliul Franţei a fost presărat cu numeroase surprize, în contextul în care echipele de uzină nu au acordat o atenţie prea mare acestui eveniment. Motivul este justificat de faptul că traseul utilizat pentru Shakedown are puţine lucruri în comun cu traseul pe care piloţii îl vor parcurge în cele trei zile ale competiţiei.

În acest context, pilotul privat Petter Solberg a fost cel mai rapid pe traseu după ce a fost cronometrat cu 1:53.4, fiind urmat de maghiarul Frigyes Turan la volanul unui Peugeot 307 WRC. Locul 3 i-a revenit noului coechipier al lui Solberg, Yvan Muller, campionul mondial din WTCC concurând la volanul unui Citroen Xsara WRC din 2006.

Avalanşa de surprize l-a împins pe sectuplul campion mondial Sebastien Loeb până pe locul 6, însă pentru francez lucrurile seriose încep în această dimineaţă, când va încerca să-şi asigure un avans liniştitor pentru a cuceri duminica al 7-lea titlu mondial din carieră.

Tot în Shakedown, Kimi Raikkonen a ocupat locul 9 la volanul unui Citroen C4 WRC, fiind cu numai 0.7 secunde mai lent decât Loeb. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru