Raliul Germaniei: Loeb, cel mai rapid în shakedown

de Daniel Popescu
Joi, 23.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb a stabilit timpul de referinţă în Shakedown-ul contând pentru Raliul Germaniei şi i-a surclasat cu aproape o secundă pe Jari-Matti Latvala şi Mads Ostberg.

Sebastien Loeb şi-a confirmat joi statutul de favorit în Raliul Germaniei după ce nu a avut rival în sesiunea de pregătire. Pilotul echipei Citroen, care a triumfat de opt ori în această etapă de WRC, a fost cronometrat cu 2:25.2 pe traseul cu o lungime de 4.55 km din jurul satului Kommlingen.

Lupta pentru poziţia secundă a fost una acerbă, iar Jari Marri Latvala şi Mads Ostberg au terminat la egalitate la 0.8 secunde în spatele octuplului campion mondial. Petter Solberg, considerat principalul rival al lui Loeb în lupta pentru titlul mondial, a terminat pe locul patru, în faţa lui belgianului Thierry Neuville.

Urmareste Automarket
Clasamentul a fost completat de Mikko Hirvonen şi Dani Sordo, în timp ce Chris Atkinson a debutat oficial la Mini cu un loc 10.
Australianul a fost urmat în clasament de Nasser Al-Attiyah, care a revenit în WRC după o absenţă de trei luni cauzată de prezenţa la Jocurile Olimpice de la Londra.

Rezultatele obţinute în Shakedown au doar valoare informativă în condiţiile în care Raliul Germaniei se desfăşoară integral pe asfalt, situaţie în care sesiunea de calificări care decide de obicei ordinea de plecare în primele probe nu mai are loc. Primele şase probe speciale din Raliul Germaniei vor avea loc pe parcursul zilei de vineri.

Via WRC

Comentarii (1)

  • Bravo Loeb ! Mai arata-le inca odata si nemtilor ce inseamna Citroen (de parca mai era nevoie).
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru