Raliul Italiei: PS 1-4/18: Loeb preia conducerea

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 06.05.2011
Sebastien Loeb este lider în Raliul Italiei după primele patru probe speciale, care au fost marcate de numeroase accidente în rândul piloţilor din frunte.

Plecat primul pe traseu în prima zi din Raliul Italiei, Sebastien Loeb a ocupat doar poziţia a opta la finalul primei probe speciale, însă a revenit spectaculos în următoarele trei runde şi a profitat şi de numeroasele accidente în care au fost implicaţi rivalii săi pentru a ocupa prima poziţie în clasamentul general.

Pilotul echipei Citroen este urmat în clasament de Mikko Hirvonen de la Ford la o diferenţă de numai 2.7 secunde, în timp ce rusul Evgeny Novikov ocupă în mod surprinzător locul trei în fata coechipierului său de la Stobart Ford, Mads Ostberg.

Între timp, Sebastien Ogier concurează doar pe poziţia a cincea, urmat de Petter Solberg, care a pierdut nu mai puţin de 40 de secunde în urma unei defecţiuni la conducta de aer de la turbină în PS 2.

Cei de la Mini au debutat cu dreptul în acest sezon de WRC, iar Dani Sordo ocupa locul opt în clasamentul general. Totuşi, marea performanţă a venit din partea lui Kris Meeke, care a ocupat locul patru după PS 2 înainte de a suferi o defecţiune tehnică în urma căreia a lovit o piatră pe traseu.

Raliul Italiei a consemnat deja un abandon de marca în dreptul lui Jari Matti Latvala, care a oprit maşina pe traseu în a doua probă specială după ce şi-a lovit partea laterală în PS 1.

 

Clasament Raliul Italiei dupa PS 4/18

 1.  Sebastien Loeb     Citroen           44m35.2s
 2. 
Mikko Hirvonen Ford + 2.7s 3. Evgeny Novikov Stobart Ford + 11.9s 4. Mads Ostberg Stobart Ford + 19.8s 5. Sebastien Ogier Citroen + 20.8s 6. Petter Solberg Solberg Citroen + 26.3s 7. Henning Solberg Stobart Ford + 42.4s 8. Dani Sordo Mini + 45.5s 9. Ott Tanak MM Ford + 1m02.2s 10. Martin Prokop Czech Ford + 1m11.2s

 

Următoarele patru probe speciale vor avea loc în cursul după-amiezii de vineri.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru