Raliul Marii Britanii, PS 12-14: Loeb rămâne lider, Solberg abandonează

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 12.11.2011
Sebastien Loeb şi-a consolidat poziţia de lider în Raliul Marii Britanii, în timp ce Petter Solberg a abandonat chiar înainte de prima probă specială a zilei.

Proaspăt încoronat campion mondial pentru a opta oară după abandonul suferit de Mikko Hirvonen, Sebastien Loeb concurează mult mai relaxat în Raliul Marii Britanii şi şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul general.

Pilotul echipei Citroen a câştigat PS 12 şi PS 14 şi şi-a mărit avansul faţă de Jari Matti Latvala la 7.3 secunde, care a pierdut timp preţios în PS 12 din cauza condiţiilor dificile de drum.

Între timp, lupta pentru ultima poziţie pe podium a fost deja tranşată în favoarea lui Mads Ostberg, întrucât Petter Solberg, principalul său rival pentru acest loc, a fost nevoit să abandoneze chiar înainte de startul PS 12 din cauza unei defecţiuni la pompa de alimentare cu combustibil.

Abandonul său l-a promovat pe fratele său Henning Solberg pe locul patru, însă Ott Tanak nu a reuşit să profite la rândul său după ce şi-a deteriorat radiatorul în PS 14 în urma unui impact şi a coborât până pe locul opt.

Nici Kimi Raikkonen nu a scăpat de probleme, finlandezul fiind nevoit să abandoneze în PS 14 după ce a pierdut controlul volanului şi a ajuns într-un şanţ în ceea ce ar putea fi ultimul său raliu în WRC. La rândul său, Kris Meeke a coborât o poziţie în clasament în favoarea lui Matthew Wilson în urma unor probleme tehnice la motor.

Raliul Marii Britanii - Clasament după PS 14/23:

 1.  Sebastien Loeb      Citroen         2h00m30.8s
 2. 
Jari-Matti Latvala Ford + 7.3s 3. Mads Ostberg Stobart Ford + 1m51.0s 4. Henning Solberg Stobart Ford + 4m06.1s 5. Matthew Wilson Stobart Ford + 5m16.6s 6. Kris Meeke Mini + 5m21.8s 7. Dennis Kuipers FERM Ford + 6m14.1s 8. Ott Tanak M-Sport Ford + 6m17.2s 9. Evgeny Novikov Abu Dhabi Ford + 7m13.2s 10. Ken Block Monster Ford + 10m11.1s

Comentarii (1)

  • florin8
    Bravo Leob....A dovedit inca odata ca e un mare campion si ca nu degeaba e campion mondial de opt ori la rand.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru