Raliul Mexicului, PS 2-5/24: Hirvonen şi Loeb luptă pentru victorie

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 09.03.2012
Mikko Hirvonen şi Sebastien Loeb sunt despărţiţi de numai 0.6 secunde în fruntea Raliului Mexicului în ceea ce tinde să devină o luptă internă pentru o victorie Citroen.

Prima buclă din Raliul Mexicului a stat sub semnul echilibrului după ce nu mai puţin de patru piloţi şi-au trecut numele pe lista câştigătorilor de probe speciale.

Pe ansamblul celor patru probe speciale desfăşurate vineri dimineaţă în Mexic, Mikko Hirvonen s-a instalat în fruntea clasamentului general în special datorită victoriei din PS 2, însă are un avans de numai 0.6 secunde în faţa coechipierului său de la Citroen, Sebastien Loeb.

Francezul vine puternic din urmă după ce a câştigat PS 4 şi PS 5 şi s-a distanţat deja decisiv de restul plutonului, întrucât Mads Ostberg ocupă locul trei la peste 39 de secunde în spate.

Petter Solberg, care a fost cel mai rapid în calificări şi în PS 1, a fost retrogradat doar pe locul 7 în urma unei pene suferite în PS 2 din cauza căreia a pierdut 54 de secunde, pentru ca în proba imediat următoare să piardă încă o jumătate de minut.

O soartă asemănătoare a avut şi coechipierul său Jari Matti Latvala, care a câştigat PS 3 şi a fost lider inclusiv după PS 4 înainte de a pierde peste 90 de minute în PS 5 din cauza unor defecţiuni la suspensie, coborând doar pe locul 8 la general.

În acest context, Thierry Neuville a impresionat la volanul unui Citroen şi ocupă locul patru în faţa lui Ott Tanak şi Evgeny Novikov. Ziua de vineri mai programează în Mexic alte şapte probe speciale.

Raliul Mexicului - Clasament general dupa PS 5/24:

 1.  Mikko Hirvonen      Citroen          47m50.1s
 2.  Sebastien Loeb      Citroen            + 0.6s
 3.  Mads Ostberg        Adapta Ford       + 39.9s
 4.  Thierry Neuville    Citroen Junior    + 45.1s
 5.  Ott Tanak           M-Sport Ford    + 1m02.5s
 6.  Evgeny Novikov      M-Sport Ford    + 1m16.7s
 7.  Petter Solberg      Ford            + 1m26.8s
 8.  Jari-Matti Latvala  Ford            + 1m32.8s
 9.  Chris Atkinson      Monster Ford    + 1m47.2s
10.  Armindo Araujo      Portugal Mini   + 2m10.5s

Comentarii (1)

  • Iari-Matti Latvala a pierdut 90 de secunde din pricina suspensiei, nu 90 de minute.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru