Raliul Mexicului, PS 6-12/24: Loeb se desprinde în fruntea clasamentului

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 10.03.2012
Sebastien Loeb are un avans de 11.2 secunde în faţa lui Mikko Hirvonen la jumătatea Raliului Mexicului, chiar dacă a câştigat o singură probă specială din cele şapte ale serii de vineri.

Sebastien Loeb se îndreaptă încet, dar sigur, spre cea de-a şasea victorie consecutivă în Raliul Mexicului, în urma rezultatelor obţinute în ultimele şapte probe speciale desfăşurate vineri seară.

Septuplul campion mondial a recuperat diferenţa de numai 0.6 secunde care îl separa de liderul şi coechipierul său de la Citroen, Mikko Hirvonen, chiar în PS 6, prima probă a după-amiezii, şi s-a instalat pe prima poziţie a clasamentului general fără să o mai cedeze până la sfârşitul zilei.

Performanţa sa a venit în ciuda faptului că a câştigat doar PS 10, însă pe final şi-a mărit avansul la 11.2 secunde după ce Hirvonen a cedat teren în ultimele două probe speciale, afectate semnificativ de ploaie.

Dacă nu vor exista incidente majore, victoria celor de la Citroen este practic asigurată, întrucât ocupantului locul trei în clasament, Mads Ostberg, este la un minut în urma lui Hirvonen. Norvegianul îşi face mai degrabă griji că Jari Matti Latvala se apropie ameninţător şi este la numai 16 secunde în spate, după ce a câştigat PS 6, PS 7 şi PS 8. Pilotul echipei Ford a ratat ocazia de a lupta pentru victorie după ce a lovit o piatră şi şi-a avariat suspensia în PS 5.

Finlandezul este urmat în clasament de coechipierul său Petter Solberg, care a avut o pană la începutul zilei şi a profitat de o penalizare de 10 minute dictată împotriva lui Ott Tanak.

PS 9 a fost anulată după ce la prima trece spectatorii au aruncat cu pietre pe traseu, iar ultimele două probe speciale ale zilei s-au desfăşurat pe un traseu de numai 2.21 km afectat de o ploaie torenţială care a condus la apariţia unor rezultate surpriză: Nasser Al-Attiyah a obţinut în PS 11 prima victorie într-o probă specială la volanul unui Citroen, în timp ce veteranul Chris Atkinson a fost cel mai rapid în PS 12.

Furtuni puternice sunt prognozate în Mexic şi pe parcursul celor şapte probe speciale care vor avea loc sâmbătă, astfel că există şanse să se producă noi surprize în clasament.

Raliul Mexicului - Clasament general după PS 12/24:

 1. 
Sebastien Loeb Citroen 1h24m46.4s 2. Mikko Hirvonen Citroen + 11.2s 3. Mads Ostberg Adapta Ford + 1m11.9s 4. Jari-Matti Latvala Ford + 1m27.9s 5. Petter Solberg Ford + 1m35.4s 6. Ott Tanak M-Sport Ford + 1m36.7s 7. Evgeny Novikov M-Sport Ford + 2m02.0s 8. Chris Atkinson Monster Ford + 2m33.7s 9. Nasser Al-Attiyah Qatar Citroen + 2m48.6s 10. Armindo Araujo Portugal Mini + 3m30.2s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru