Raliul Monte Carlo din 2012, mai lung cu 25% decât în acest an

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 07.07.2011
Raliul Monte Carlo din sezonul următor va avea cel mai lung traseu din ultimii 17 ani, concomitent cu revenirea în Campionatul Mondial de Raliuri.

Automobile Club de Monaco a anunţat joi traseul pe care se va desfăşura ediţia de anul viitor a Raliul Monte Carlo, care va face parte din calendarul Campionatului Mondial de Raliuri pentru prima oară după 2008.

Organizatorii au decis să păstreze elementele de referinţă din ultimii ani, atunci când competiţia s-a desfăşurat în cadrul Intercontinental Rally Challenge (IRC), însă au mărit substanţial traseul de la 336 km la 432 km pe parcursul celor 17 probe speciale.

Astfel, Raliul Monte Carlo va începe marţi, 17 ianuarie, cu Shakedownul programat în regiunea Valence, urmat miercuri de patru probe speciale şi joi de alte şase probe. Vineri dimineaţă sunt programate alte două probe speciale, urmate de deplasarea spre Monaco, acolo unde se va desfăşura încă o probă specială.

După drumul lung spre Monaco, echipajele vor avea liber sâmbătă dimineaţă pentru a pregăti probele programate în seara aceleaşi zile. Raliul Monte Carlo se va încheia duminică, 22 ianuarie, cu Power Stage desfăşurat pe un traseu cu lungimea de aproape 5 km la ora locală 10:00.

Astfel, spre deosebire de ultimii trei ani, Raliul Monte Carlo nu se va mai încheia pe timp de noapte.

Itinerariul propus de organizatori trebuie aprobat în prealabil şi de autorităţile franceze, urmând să fie confirmat oficial până la sfârşitul acestui an.

Via | ACM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru