Kubica va rămâne în WRC şi în sezonul 2015 şi va concura cu Ford Fiesta RS WRC

de Daniel Popescu
Luni, 22.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica este pe lista de participanţi a Raliului Monte Carlo, semn că polonezul îşi va continua participarea în WRC şi în sezonul 2015.

Esential 16 este locul ocupat de Robert Kubica in sezonul 2014 al WRC
3 este numarul etapelor de WRC in care Robert Kubica a terminat in puncte
Viitorul lui Robert Kubica în Campionatul Mondial de Raliuri a fost incert pentru o bună perioadă de timp, după ce M-Sport şi Citroen şi-au confirmat gradual liniile complete de piloţi, iar Hyundai şi Volkswagen au prelungit contractele piloţilor actuali.

Potrivit unor surse citate de publicaţia Autosport, fostul pilot de Formula 1 apare însă pe lista participanţilor la Raliul Monte Carlo, prima etapă a sezonului 2015, acolo unde va concura cu un Ford Fiesta RS WRC. Polonezul a depus cererea de înscriere în după-amiaza zilei de vineri, cu numai câteva ore înainte de închiderea procesului de înregistrare.

Întrucât este puţin probabil să fie vorba despre o participarea singulară, Kubica va avea o campanie completă în sezonul 2015 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Singura necunoscută este dacă polonezul va fi al treilea pilot oficial M-Sport sau dacă va concura sub culorile echipei italiene A-Style, cu care a colaborat şi la victoria obţinută recent la Raliul Monza.

Kubica a refuzat să confirme planurile pentru sezonul 2015, însă un anunţ oficial este aşteptat în cursul acestei săptămâni.

El a ocupat locul 16 în clasamentul general al WRC în sezonul 2014 cu 14 puncte şi a obţinut puncte în numai trei dintre cele 13 runde la care a luat startul. 

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru