Raliul Monte Carlo din 2013 va avea loc pe un traseu schimbat radical

de Daniel Popescu
Joi, 12.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Raliul Monte Carlo din sezonul 2013 va avea loc în perioada 15-20 ianuarie pe un traseu schimbat radical, urmând să înceapă şi să se încheie la Monaco.

Esential 2012 este sezonul in care Raliul Monte Carlo a revenit in calendarul WRC
FIA a confirmat la jumătatea lunii iunie structura calendarului Campionatului Mondial de Raliuri pentru sezonul 2013, însă nu a anunţat datele de desfăşurare ale evenimentelor.

Raliul Monte Carlo a devenit însă joi prima etapă cu o dată confirmată, acesta urmând să aibă loc în perioada 15-20 ianuarie, potrivit unui anunţ făcut de organizatori. Mai important este însă că există şanse foarte mari ca raliul să se desfăşoare pe un traseu modificat radical ca urmare a numeroaselor critici primite anul trecut.

Astfel, startul se va da la Monaco, care va găzdui şi parcul de service, iar piloţii vor parcurge ulterior un traseu până în regiunea franceză Valence înainte de a reveni la Monaco pentru ultimele probe speciale. "Raliul Monte Carlo este despre Monte Carlo. Trebuie să aibă parcul de service aici, are mult mai mult sens.

În plus, există câteva probe speciale grozave în apropiere de Monaco", a declarat Petter Solberg, unul dintre piloţii Ford.

Începând din sezonul 2007, parcul de service al Raliului Monte Carlo a fost la Valence, iar piloţii ajungeau propriu-zis la Monaco doar pe finalul raliului. Itinerariul a fost asupru criticat de piloţi anul trecut, cu ocazia revenirii Raliului Monte Carlo în calendarul WRC după o pauză de trei ani.

FIA aşteaptă stabilirea calendarul Formulei 1 înainte de a anunţa datele de desfăşurare şi pentru celelalte raliuri din WRC, scopul fiind evitarea suprapunerii etapelor de raliuri cu cursele de Formula 1.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru