Raliul Monte Carlo, PS 11-12/18: Hirvonen, prima victorie cu Citroen pe o probă specială

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 20.01.2012
Mikko Hirvonen a obţinut prima victorie pe o probă specială în Raliul Monte Carlo datorită strategiei alese pentru pneuri pe un traseu acoperit cu zăpadă şi gheaţă.

Mikko Hirvonen a reuşit să spargă gheaţa şi să obţină prima victorie într-o probă specială la volanul unui Citroen. Finlandezul s-a impus în PS 12 din cadrul Raliului Monte Carlo după ce a optat pentru pneuri de iarnă cu ventuze pe un traseu pe care zăpada şi gheaţa au fost prezente pe doi dintre cei 24 de kilometri.

Hirvonen a reuşit astfel să revină pe locul patru în clasamentul general, după ce la finalul PS 11 pierduse o poziţie în fata rusului Evgeny Novikov.

Coechipierul său Sebastien Loeb a mizat pe o strategie similară pnetru pneuri şi, chiar dacă a pierdut foarte mult timp pe PS 11, a revenit pe următoarea proba specială şi şi-a mărit avansul în fruntea clasamentului general la peste două minute.

Performanţa francezului a fost facilitată decisiv de strategiile folosite de principalii săi următori, Dani Sordo (Mini) şi Petter Solberg (Ford). Sordo a utilizat doua pneuri de iarnă şi două pneuri de iarnă cu ventuze, strategie în urma căreia a pierdut timp comparativ cu Loeb, însă Solberg a luat o decizie surprinzătoare şi a concurat doar cu pneuri slick, motiv pentru care a pierdut peste un minut comparativ cu pilotul spaniol.

În cea de-a doua jumătatea a topului 10 singură modificare este retrogradarea lui Ott Tanak pe locul 8 în spatele lui Pierre Campana, în timp ce Francois Delecour, care promovează România pe spatele maşinii sale, rămâne pe locul 6.

Echipajul românesc format din italianul Marco Tempestini şi copilotul Dorin Pulpea a urcat pe locul 28 în clasamentul general la volanul unui Subaru Impreza STI, la peste 39 de minute în spatele liderului Loeb.

Raliul Monte Carlo - Clasament general dupa PS 12/18:

 1. 
Sebastien Loeb Citroen 3h14m13.6s 2. Dani Sordo Mini + 2m09.0s 3. Petter Solberg Ford + 3m09.6s 4. Mikko Hirvonen Citroen + 3m45.9s 5. Evgeny Novikov M-Sport Ford + 4m25.7s 6. Francois Delecour M-Sport Ford + 6m19.9s 7. Pierre Campana Mini + 7m24.7s 8. Ott Tanak M-Sport Ford + 8m17.9s 9. P-G Andersson Proton + 12m15.0s 10. Kevin Abbring VW Skoda + 13m59.6s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru