Raliul Monte Carlo, PS 13/18: Loeb rămâne lider detaşat

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 20.01.2012
Sebastien Loeb este lider detaşat în Raliul Monte Carlo la finalul unei zile de vineri dominată de coechipierul său de la Citroen, Mikko Hirvonen.

La adăpostul unui avans de peste două minute, Sebastien Loeb a adoptat o strategie conservatoare în ultima probă desfăşurata vineri în Raliul Monte Carlo pe un traseu cu lungimea de 29 de km.

Totuşi, pilotul echipei Citroen a avut nevoie de puţin peste 17 minute pentru a străbate distanţa şi a fost învins doar de coechipierul său Mikko Hirvonen, aflat la a doua victorie de probă specială consecutivă. Finlandezul a început astfel să devină o ameninţare pentru Petter Solberg, care a pierdut timp în urma unei pene suferite spre finalul probei speciale, pierzând şi mai mult contactul cu Dani Sordo, ocupantul poziţiei a două în clasamentul general.

Restul clasamentului rămâne în mare parte neschimbat: Evgeny Novikov continua o luptă aproape solitară pe locul cinci, la adăpostul unui avans de peste două minute în faţa lui Francois Delecour şi Pierre Campana, în timp ce Ott Tanak concurează în continuare pe locul opt. Ultimele două poziţii din top 10 sunt deţinute de P-G Andersson şi Armindo Araujo.

Echipajul românesc format din italianul Marco Tempestini şi copilotul Dorin Pulpea a coborât pe locul 31 în clasamentul general la volanul unui Subaru Impreza STI, la peste 52 de minute în spatele liderului Loeb.

După ce au concurat în regiunea franceză Vălence, piloţii se îndreaptă vineri seară spre Monaco, acolo unde vor avea loc ultimele cinci probe speciale ale raliului.

Raliul Monte Carlo - Clasament general după PS 13/18:

 1. 
Sebastien Loeb Citroen 3h31m25.2s 2. Dani Sordo Mini + 2m12.4s 3. Petter Solberg Ford + 3m22.2s 4. Mikko Hirvonen Citroen + 3m43.0s 5. Evgeny Novikov M-Sport Ford + 4m28.2s 6. Francois Delecour M-Sport Ford + 6m39.1s 7. Pierre Campana Mini + 7m45.1s 8. Ott Tanak M-Sport Ford + 8m44.8s 9. P-G Andersson Proton + 13m20.8s 10. Armindo Araujo Araujo Mini + 14m40.7s

 

Următoarele patru probe speciale din Raliul Monte Carlo vor avea loc sâmbătă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru