Raliul Monte Carlo, PS 16-17/18: Solberg domină probele nocturne

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 21.01.2012
Petter Solberg a câştigat ambele probe de sâmbătă seară din Raliul Monte Carlo, însă Sebastien Loeb este la un pas de victorie.

Petter Solberg a continuat să spere că poate reveni pe poziţia a două în clasamentul general al Raliului Monte Carlo şi s-a impus în cele două probe speciale desfăşurate sâmbătă după lăsarea întunericului.

Chiar dacă a câştigat peste 20 de secunde comparativ cu Dani Sordo, acest lucru nu a fost suficient pentru a reveni în lupta pentru locul doi, diferenţa de 18 secunde fiind practic imposibil de recuperat în ultima probă specială.

Între timp, Sebastien Loeb a continuat să-şi conserve poziţia de lider fără să iasă în evidenţă şi are un avans de două minute şi 41 de secunde. Coechipierul sau de la Citroen, Mikko Hirvonen, s-a resemnat deja cu locul patru, după ce încercarea de a-l ajunge pe Solberg s-a soldat cu un eşec, dar mai ales după ce a pierdut controlul volanului în PS 16.

Seara de sâmbătă a marcat un abandon în primii 10 clasaţi. P-G Andersson a fost nevoit să se retragă din cauza unor defecţiuni tehnice care au generat şi un mic incediu la maşina Proton, ratând astfel oportunitatea să obţină un rezultat important.

Echipajul românesc format din italianul Marco Tempestini şi copilotul Dorin Pulpea a coborât pe locul 31 în clasamentul general la volanul unui Subaru Impreza STI, la peste o oră în spatele liderului Loeb.

Raliul Monte Carlo - Clasament general după PS 17/18:

 1. 
Sebastien Loeb Citroen 4h29m12.1s 2. Dani Sordo Mini + 2m41.6s 3. Petter Solberg Ford + 3m00.7s 4. Mikko Hirvonen Citroen + 4m05.6s 5. Evgeny Novikov M-Sport Ford + 6m00.8s 6. Francois Delecour M-Sport Ford + 6m55.7s 7. Pierre Campana Mini + 8m21.3s 8. Ott Tanak M-Sport Ford + 10m27.2s 9. Martin Prokop Czech Ford + 16m06.3s 10. Armindo Araujo Araujo Mini + 16m09.2s

 

Ultima probă specială din Raliul Monte Carlo va avea loc duminică dimineaţă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru