Raliul Monte Carlo: Utilizarea sistemului de live-timing, blocată de North One Sport

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 10.01.2012
Utilizarea sistemului de live-timing în Raliul Monte Carlo a devenit incertă după ce North One Sports a avertizat compania care gestionează programul să nu-l folosească din motive judiciare.

Desfăşurarea Raliului Monte Carlo rămâne în continuare incertă după ce FIA a decis să rezilieze contractului cu North One Sports, compania care deţinea drepturile de comercializare ale competiţiei.

Pe lângă problemele generate de asigurarea transmisiilor TV, au apărut dificultăţi inclusiv în privinţa utilizării sistemului de live-timing, crucial pentru buna desfăşurare a raliului.

Live-timing-ul este gestionat de compania Stage One Technology, care a expediat deja echipamentele la Monte Carlo, însă aceasta a fost somată de North One Sports să nu le folosească din cauza procedurilor judiciare dintre cele două companii.

În plus, North One Sports are o datorie de aproximativ 1.2 milioane de euro către Stage One Technology, iar cea din urmă a solicitat plata a cel puţin 12.000 euro pentru a asigura live-timing pentru Raliul Monte Carlo.

Reprezentaţii Stage One Technology ameninţă că, dacă cererea lor nu va fi accceptata în cursul zilei de marţi, vor transforma compania intr-una non-profit şi vor dona toate profiturile fundaţiei Make A Wish deţinute de FIA.

În cazul în care conflictul dintre cele două părţi nu se va clarifica, organizatorii Raliului Monte Carlo sunt pregătiţi să utilizeze propriul sistem de live-timing, pe care l-au folosit în ultimii trei ani în cadrul competiţiei Intercontinetal Rally Challenge.

Indiferent de situaţie, este foarte posibil ca fanii raliurilor să fie privaţi de informaţii în timp real de la Raliul Monte Carlo, întrucât site-ul oficial al Campionatului Mondial de Raliuri, gestionat de North One Sports, nu mai este actualizat de aproape o săptămână.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru