Renault: "Raikkonen este doar o variantă de rezervă pentru 2011"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 27.09.2010
Renault a dezvăluit că va negocia un contract cu Kimi Raikkonen pentru sezonul 2011 numai dacă va decide să renunţe la serviciile lui Vitaly Petrov.

Şansele ca Vitaly Petrov să facă pereche cu Robert Kubica la Renault şi în sezonul viitor au crescut exponenţial în acest debut de săptămână, după ce echipa franceză a făcut câteva dezvăluiri cu privire la o eventuală înţelegere cu Kimi Raikkonen.

Deşi fostul campion mondial şi-a manifestat interesul de a reveni în Formula 1 anul viitor la echipa patronată de omul de afaceri Gerard Lopez, oficialii Renault susţin ca Raikkonen nu reprezintă decât o variantă de rezervă pentru cazul în care negocierile cu Petrov vor eşua.

"Raikkonen a fost în contact cu noi, dar nu suntem încă în discuţii. Ar putea fi un scenariu dacă decidem să nu-l păstrăm pe Petrov. Ce este sigur este că dacă vom începe negocierile cu Raikkonen vreau ca el să fie cu adevărat motivat să revină. Indiferent că este vorba despre Raikkonen sau altcineva, vreau să fie supermotivat să concureze pentru noi. Indiferent că este finlandez, chinez sau francezo-elveţian, trebuie să demonstreze că este motivat", a declarat Eric Boullier, şeful echipei Renault.

Preferinţa celor de la Renault pentru Petrov este justificată atât de rezultatele promiţătoare obţinute în ultima perioadă, cât mai ales de deschiderea pe care acesta o aduce pentru constructorul francez pe piaţa din Rusia.

De altfel, Petrov a adus în acest sezon doi sponsori din Rusia pentru echipă: constructorul Lada şi producătorul de nave maritime Vyborg Shipyard, care are sediul în localitatea natală a pilotului rus.

În aceste condiţii, este foarte posibil ca Raikkonen să rămână în continuare în Campionatul Mondial de Raliuri, acolo unde este dorit de Citroen Junior (actuala sa echipă), Mini şi Monster World Rally Team.

Via | Crash.net

Comentarii (36)

  • Raikko
    Lui Raikko ii lipseste motivatia. Mult prea pasiv pt ceea ce isi doreste Renault.Oricum la Renault Kubica e nr.1
    28 2
  • salutare
    Lui Kimi,nu ii lipseste neaparat motivatia,cat sprijinul sponsorilor!!la asta a ajuns Formula1,in momentul de fata!Foarte putini sunt pilotii,care pot pilota,fara strsul de a fi intr-o echipa datorita sponsorilor!nu mai este calitate,ci doar cantitate(de cash)!!!!
    6 24
  • @mad79
    Exact ! Kimi nu s-a dus niciodata la o echipa cu banii sponsorilor.Din pacate,acum se pare ca sponsorii,sunt esentiali,iar Kimi nu e genul care sa fie promovat astfel. Observ cu stupoare ca intr-adevar Formula 1,inseamna mai presus de orice..bani !
    11 27
  • postmortem
    De cand va uitati voi la F1?

    F1 a insemnat intotdeauna bani!

    Raik cand a cerut salariul ala nesimtit, cel mai mare din F1 nu era interesat doar de bani?

    Ce a oferit el peste Massa in termeni de performanta in 2008?

    Asta nu mai e tupeu, e nesimtire.

    Pe el l-a durut in cot de F1 asa cum il doare si de WRC.

    In afara de distractii usoare nu stie!

    Anul trecut facea nazuri si nu voia la Renault.

    Cica nu era o echipa care sa-i ofere!

    Ce sa-i ofere?

    Salarii uriase?
    Masina?
    Pai se pare ca lui Alonsoo i-a oferit.
    Lui Kubica la fel.
    Da putoarea din el era prea mare sa puna osul.Acuma sigur ca vrea Renault!

    Tipic pt Raikkonen este sa-si puna fundul intr-o masina si singurul lucru pe care sa-l faca e sa-nvarta volanul.

    Nene, sa fim seriosi!

    Adio Raikkonen!

    Sa-i vedem pe altii dornici de consacrare.

    Cu bani sau fara.
    28 9
  • Niculae
    Mda... va este foarte greu sa acceptati ca revenire lui Raikkonen este pusa sub semnul intrebarii chiar de el insusi. Intrebarea este daca cei de la Renault isi doresc un pilot pe care nu stiu daca se pot baza. Poate in 2011 o sa mearga bine, desi daca il va bate Kubica... o sa vedem in presa doar declaratii gen cele din 2008, iar din 2012 un declin din diferite motive (aleatoare daca vreti). Renault au nevoie de un pilot care sa discute cu echipa tehnica, sa se implice pe cat posibil in dezvoltarea monopostului iar Kubica asta face. Este un nou inceput pentru el la Renault si mizeaza totul pe aceasta sansa. Raikkonen nu este genul acesta de persoana si nici nu o sa fie vreodata. Renaul l-ar plati pentru un an si dupa aia si-ar cauta un alt pilot, asa cum au facut si cei de la Ferrari. In cazul celor de la Ferrari rezultatele se vad, dar ei isi permit sume mari de bani pe dezvoltare. Cei de la Renaul nu-si permit asa ceva.

    Sincer acuma... incercati sa va puneti in pielea celor de la Renault si judecati pe cat posibil de cinstit situatia.

    Iar Raikkonen pare foarte instabil in declaratii. Ba numai cei de la McLaren sunt buni pentru el, bai cei de la Red Bull, iar acuma cei de la Renault. Era mai bine daca era sincer de la inceput si spunea ce crede cu doreste cu adevarat. Daca intr-adevar era sincer, putea sa spuna: revin numai la McLaren, daca daca ei nu sunt interesati de mine... am alte planuri. Dar realitatea este ca... s-a pripit cand in 2008 si-a prelungit de unul singur contractul cu Ferrari. Stia de atunci ca o sa vina Alonso si ca oricum era inevitabil, probabil s-a gandit la partea financiara si a mers pe mana lui, cine stie. Cei de la Ferrari oricum de abia asteptau sa scape de el si pretul nu a fost greu de platit pana la urma, iar rezultatele nu fac decat sa justifice acea alegere, fie ca ne place, fie ca nu ne place. Au mizat pe Alonso si au castigat, Raikkonen a mizat pe bani si... momentan a pierdut. Putea sa fie la McLaren pentru un salariu mai mic...
    21 6
  • KIMI
    Nu aveti de unde sa stiti care este adevarul despre Raikkonen.Fabulati si faceti numai presupuneri proprii,de parca l-ati fi tinut de mina vreodata.Ceea ce i s-a intimplat a fost din cauza banilor pe care i-a adus Alonso sprijinit de Santander.Lovitura data de Ferrari a fost dubla.In primul rind a pus mina pe un pilot extraordinar-Alonso care se pare ca ,cu putin noroc va cistiga titlul iar in al doilea rind a dat o lovitura lui McLaren furindu-i sponsorul principal (nu mai vorbim de ingineri),Raikkonen a facut treaba la Ferrari atit cit i s-a permis:in primul an a luat titlul,in al doilea an s-a mizat pe Massuta care a fost un cal mort, iar in al treilea an a pilotat un camion scotind maximum posibil in materie de puncte.Situatia din acest an i s-a impus de catre Ferrari si prost sa fii oricine ar fi acceptat banii.Ce a cistigat Truli ca a pilotat pentru Lotus,a ajuns pe linia moarta,asta trebuia sa faca si Raikkonen ?Uitati-va la Schumacher ce pateste dupa ce a plecat de la Ferrari,uitindu-se ca a facut istorie ptr. Ferrari.V-am spus la inceputul campionatului ca voi l-ati iubit ,voi o sa-l uriti si o sa rideti de el.Asa o sa pateasca si Alonso si oricare pilot de la Ferrari.Ferrari isi devoreaza idolii.
    6 19
  • Android
    hasu
    Nu neg ce spui tu dar o faci la modul prea general.Cert este ca acest Kimi a plecat din F1 desi avea oferte clare de la Renault.S-a comportat ca un prunc rasfatat nu are nimic in comun cu seriozitatea lui Schumi si a lui Alonso.Capriciile lui Kimi l-au adus in postura de looser.Si pt asta nu trebuie sa-l tina nimeni de manuta.Banuiesc ca nici tu nu l-ai tinut asa ca in suntem egali si judecam in prisma unor fapte certe.Dupa ce spui in nenumarate randuri ca nu mai vrei F1 ca WRC-ul este tot ce te mai intereseaza este penibil s-o dai in razgandeala.Nu vreau sa cred ca e labil insa asta imi sugereaza comportamentul lui.Si mai e ceva.Unde ai scuipat nu mai lingi.Pricipesti domnu Hasu?
    21 5
  • @hasu
    Ce face Schumacher? Suficient cat sa fie iubit cel putin de tara sa pentru ca lucreaza cu o echipa de-a lor. Le-am mai spus si altora: n-a mai facut spectacol pe pista, dar ce face in Mercedes e un ceva(de valoare) de care "ala mic" nu poate datorita lipsei de experienta.Gandeste-te la anii de pauza in F1, la varsta lui,la faptul ca e intr-o echipa noua si intr-un monopost pe care nu l-a mai pilotat in nici un an si la ce-a putut sa faca, in aceste conditii, pe circuitul de la Singapore unde a concurat pentru prima data in f1...
    Asa ca nu-l mai compara pe "betivan"(Kimi) cu acel german(Schumacher)...lasi impresia ca faci din tzantzar-armasar.
    21 7
  • Marian
    @Raik-fantastic comentariu!
    16 5
  • alecstm
    kimi - petrov
    eu cred ca va fi coechipierul lui Petrov si Kubica pleca la Ferrari in locul lui Massa. 'Om trai si 'om vedea :)
    4 12
  • android
    undeva candva
    Un cuplu Alonso-Kubica e de vis mai ales ca sunt buni prieteni in afara circuitelor.Sansa lui Kubica de a fi nr 1 se numeste Renault si mi-e greu sa cred ca va da pasarea din mana.Integrarea lui Kubica la Renault este totala.In rest multa speculatie.Pentru Kimi mai sunt si alte echipe.Poate Mercedes.
    19 1
  • minti "luminate"
    ce va mai pricepeti voi la a citi in glob ce vrea Raikkonen !!
    Ferrari au mizat pe Alonso si au castigat ?
    Usurel .... stati sa vedem. Ferrari au deja un titlu cu Raikkonen. Este ceva cert. Atunci au mizat pe Raiko si au castigat. Vom vedea daca Alonso va castiga ceva cu Ferrari. 'Vom vedea' indica ceva din viitor. Asa ca sa nu tragem concluzii inainte de a avea toate datele. Momentan exista posibilitatea ca Alonso sa piarda titlul in acest an, sa aiba parte de o masina dezastru sau de un pilotaj dezastru (la care a dat dovada ca se pricepe) in 2011 si 2012 si apoi sa plece si el si Santander din echipa italiana cu faima si posteriorul sifonate. Si atunci tifosi il vor uita pe Alonso mai rau si mai pe merit decat o fac acum cu Schumacher. Si vor avea parte de un alt posterior dornic de igiena intensiva de tip fan, al unui alt pilot adus tot cu mare tam-tam.
    6 19
  • unBinevoitor
    bancul cu rata aplicat la reclame
    pentru cine enerveaza reclama aceea cu Renault (care voit se inchide mai mult sau mai putin):
    - dezactivati Javascript din browser si scapati de ea si nu numai. Nu aveti nevoie de JS aici, site-ul functioneaza cu ceea ce va intereseaza si fara. Apoi dupa ce iesiti de pe site puteti sa-l reactivati.

    Acum stiu sigur ca nu o sa-mi cumpar Renault. Insistenta aceasta nesimtita in a-ti baga sub nas reclama .....
    3 19
  • Renault
    Noua ne place Renault si nu ne deranjeaza reclama, probabil folosesti prea multe browsere..:)
    19 2
  • unBinevoitor
    @sorinele
    daca erai atent intelegeai ca mesajul nu ti se adreseaza. Concluzia ta din final e ilogica chiar si cu acel probabil.
    3 14
  • binevoieste prin alte parti
    Tocmai ca pana sa postezi tu ma deranja acea reclama, deci vorbeai inclusiv cu mine.Acuma, cred ca ma deranjeaza mai putin decat felul in care vezi tu sa se-ntample lucrurile, una peste alta sunt fan Renault deci poate ca ar trebui sa-ti rafinezi putin mesajul.Daca n-o sa mai pot din cauza reclamei ma voi adresa administratorului.Diminutivele poate le folosesti in Javascript mai bine..
    11 3
  • cine vorbeste...
    vad ca se continua jignirea unui pilot care este peste oricare critic al sau din toate punctele de vedere.....
    Tipul face ce vrea la el acasa si nu a deranjat pe nimeni, ba dimpotriva altii l-au deranjat pe el...
    Si cine il critica pe Kimi ...
    Tocmai aceia care se imbata in fiecare saptamana si se urca in aceasta stare la volan punand in pericol vietile altora ca de ale lor chiar nu ar fi nici o paguba...
    4 12
  • Kimi SARACU
    Saracul Kimi...paguba-n ciupercaria lui Bernie.Sa se ia de manuta cu Villeneuve si sa se dea in Nascar.Villeneuve macar n-a mancat rahat.Ala vroia F1 pe bune.
    12 5
  • totUnBinevoitor
    @sorinele
    pana sa postez eu te deranja ...
    apoi spui
    "si nu ne deranjeaza reclama"
    (vechiul truc in care vrei sa dai mai mare importanta celor spuse lasand sa se inteleaga ca ar fi si niste sustinatori in spate...... In acest caz trebuia sa incepi cam asa: "Noi, prin imputernicitul nostru sorinel, blah, blah...")
    - din momentul in care nu te mai deranjeaza nu ti se mai adreseaza, asa ca vezi-ti de treaba si nu-ti mai baga nasul unde nu-ti fierbe ....
    ps: ce as mai folosi diminutivele si multe altele in js insa o protectie minimala cel putin are si site-ul asta.
    totps: daca n-o sa mai poti, caz in care o sa ti se adreseze mesajul si esti cat de cat inteligent o sa faci cum am spus si nu o sa te adresezi adminului. Motive:
    - adminul foarte probabil nu o sa te ia in seama;
    - pierzi timp pana obtii ceva chiar daca o sa obtii;
    - nu are nicio implicatie ce faci tu acasa cu browserul asupra a ce se intampla in browserul altora asa ca nu deranjezi pe nimeni.
    - adminul isi scoate in continuare bani din reclama si nu este deranjat de mofturile unuia ca tine.
    5 9
  • @unBinevoitor
    cred ca ai dreptate. Alonso a stat la Renault doi ani in care nu a aratat nimic dupa plecarea de la McLaren, dar a fost acolo si Ferrari nu si-a pus problema "revenirii" lui Alonso.
    4 6
  • mersi
    O cacofonie acceptabila.Vezi ca poti?Bravo.Da, Kimi ar fi util la Renault, vom vedea daca il va convinge pe Boullier.Teoretic Kimi nu e in situatia lui Schumacher, monopostul din 2010 nu este foarte departe de cel din 2009.Si cred ca adaptarea ar fi ceva mai usoara in cazul lui Kimi.
    4 6
  • Etern Fan Ferrari
    @hasu-total incorect
    Alonso a aratat foarte multe la Renault, cel putin in 2008, in a doua jum a sezonului Renault aveau podiumuri si o victorie clara(am scazut-o pe cea de la Singapore).In 2009 cu schimbarea regulamentului cei de la Renault, impreuna cu Ferrari si Mclaren au ratat complet masina concentrandu-se pe kers.Pe langa asta Alonso stia ca va merge la Ferrari.Deocamdata Alonso a facut cel mai mult pt Renault.Vom vedea ce vor face altii.
    7 0
  • unBinevoitor
    @sorinele
    n-ai pentru ce sa-mi multumesti, nu am facut nimic pentru tine in ciuda subiectului ales. Orice apreciere in ce ma priveste daca vine din partea unuia ca tine e lipsita de orice valoare, asa ca nici nu ma bucur nici n-am de ce sa-mi fac griji.
    NU este o greşeală. Cel putin nu una involuntara. Eu nu cred în cacofonii, ca atare refuz să le corectez. Consider că doar cititorul este “de vină” dacă vede altceva atunci când citeşte. În plus, reformulările, virgulele, sau alt fel de artificii mai mult ar îngreuna inteligibilitatea.
    ps: esti in situatia, nefericita din punctul meu de vedere, in care singurul mod de a te afirma este sa astepti sa cada placinta altuia pe care sa o arati bucuros cu degetul. Toti o ignora si isi vad de treaba numai tu topai bucuros in jurul a ce ai "descoperit".
    tot ps: indiferent de fondul cauzei, nu-i niciun efort asa cum iti pare, dimpotriva chiar.
    1 7
  • @Etern Fan Ferrari-total incorect, de fapt invers
    Renault a facut pentru Alonso si nu invers. De fapt cand a facut ceva Renault pentru Alonso si-a facut si Alonso un nume. Fara Renault Alonso nu ar fi azi la Ferrari.
    3 6
  • obligi la offtopic
    Din nou off."voluptatea" postata e buna cand pui pasiune:), dar nu e cazul aici.
    Nu am treaba cu agramatii si nici nu-i corectez decat daca exista CONTRADICTIA(suparatoare pt mine) dintre formularea "umflata" intr-o frazeologie stufoasa si micile gafe "scapate" din condei.Dincolo de asta imi place sa fiu civilizat, asa ca iti multumesc in continuare pentru atentie si schimbul interesant de replici.
    2 4
  • Etern Fan Ferrari
    esti in eroare-de data asta pe jumatate
    Exact.Renault a facut pentru Alonso si Alonso pt Renault.Asa cum intotdeauna si asta este formula castigatoare pentru o echipa.Relatia dintre pilot si echipa.De aceea a castigat Schumacher 5 titluri la rand la Ferrari.La fel si Alonso la Renault.Relatia este biunivoca.
    ps.Crezi ca Renault o sa-l faca vreodata pe Petrov dublu campion mondial?
    6 1
  • unBinevoitor
    @sorinele, greu sa te calmezi
    nu te obliga nimeni sa fii of-topic, nu te obliga nimeni pledezi on-topicul si apoi sa-ti prinzi urechile cautand justificari pentru ca faci tocmai ceea ce condamni.
    In majoritatea cazurilor in care oamenii comuni ca tine vad contradictii e doar din cauza ca n-au inteles. "Frazeologia" este doar atat de stufoasa pe cat o impun circumstantele; si stai linistit, caut sa simplific si sa fiu succint. Iti stau la dispozitie unde nu ai inteles, numai sa fii precis si sa .... te calmezi. Altfel ... ramai unde esti. Cat despre modul civilizat in care crezi ca te prezinti, imi aduci aminte de un banc. " ... sunt lord, ce dreaq".
    1 4
  • @Etern Fan Ferrari
    lui Alonso ii va fi imposibil sa aiba 5 titluri cu Ferrari, Schumi e regele deocamdata
    @Sorin
    Nu cred ca Raikkonen se va adapta mai bine ca Schumi mai ales ca nu e motivat in egala masura cu neamtul.
    4 1
  • shumy-mania
    Kimi inca nu e in F1.Vedem dupa ce se intoarce ce va face.Conteaza mult ce va reusi Renault sa produca la anul.
    4 1
  • ai o problema
    Ti-am citit cateva texte si n-am inteles nimic e adevarat.Nu inteleg cum iti permiti sa jignesti, in numele cui o faci.Poate ca daca "a perora" nu se accepta ar trebui ca nici "tamp" sau "imbalmajit" sa nu fie aici.
    4 0
  • binevoitoru'
    @shumy-mania
    a perora se accepta din punctul meu de vedere. Si tamp si imbalmajit de asemenea. Dar nu eu decid daca sa ramana sau nu in continuare pe site. Problema nu era cuvantul ales de tine. Problema este ca doar te-ai rezumat la a jigni si inca intr-un mod in care nu reflecta realitatea. De aceea ti-am cerut sa-mi indici cu claritate ce nu-ti convine. Inca spui ca nu intelegi dar nu spui ce si unde. Cat despre tine ... ce ai fi vrut sa deduc din cele cinci sase cuvinte paralele cu realitatea postate de tine ?
    0 3
  • ...
    Trebuie sa recunosc ca sunt uimita de numarul de comentarii deplasate pe care le-a generat acest articol. Totodata,sunt uimita de faptul ca aici se posteaza cu nesimtire fara a fi logat si nimeni nu modereaza comentariile. In rest..no comment. Tind sa cred ca toti cei care il jignesc pe Kimi,tocmai au iesit dintr-o conferinta cu el in care le-a dezvaluit,cu mana pe inima fireste,ca e un "alcoolic" ca il doare fix undeva de F1,WRC (si orice alta competitie de care presa ii leaga numele),ca motivatia e undeva sub nivelul marii,ca tot ce il intereseaza sunt banii si bineinteles,ca tot ce vrea e sa stea acasa,pe canapea si cu o vodca in mana. Totul e,cel putin interesant.AAA si sa nu uit,sunt invidioasa ! Stiti (sau "stii" ca acel care a postat acele comentarii,nelogat fiind,poate fi una si aceeasi persoana) atatea despre el,incat eu in 10 ani nu am reusit sa il cunosc atat de bine. Felicitari stimabile !
    5 4
  • @schubler
    schubler, de ce nu te loghezi?
    0 0
  • Kimi-Renault
    http://www.autosport.com/news/report.php/id/87045
    3 0
  • wrc sau F1
    Kimi a mers in WRC si a refuzat F1 pentru un an din cauza clauzei din contractul sau care stipula ca Ferrari trebuie sa-i dea cateva milioane de euro, 7 parca, daca nu are volan in 2010. A vrut sa-i faca sa plateasca cumva pe cei care s-au descotorosit de el. Inca o parere, poate cea adevarata, cine stie...
    4 0
  • HAI IN F1
    HAI IN F1 BAI KIMI. ESTE NEVOIE DE UNUL CA TINE. SCHUMACHER NU FACE NIMIC DAR CRED CA TU AI PUTEA FACE MAI MULT CA EL. MI-AS FACE ECHIPA SI TE-AS LUA BAI KIMI LA ECHIPA MEA.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru