Sebastien Loeb a castigat Raliul Turciei!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 18.04.2010
Sebastien Loeb a castigat detasat Raliul Turciei, intrucat Petter Solberg si Mikko Hirvonen nu au putut reduce diferenta dupa anularea a doua probe speciale.

Ultima zi de competitie din cadrul Raliului Turciei a inceput mai tarziu decat programarea initiala, intrucat organizatorii au decis sa anuleze primele doua probe speciale ca urmare a ploilor abundente din noaptea de sambata. In acest context, ziua de duminica a consemnat doar patru probe speciale, iar Sebastien Loeb si-a adjucat victoria in primele trei dintre acestea.

Coechipierul sau Dani Sordo nu a fost la fel de norocos si a abandonat in PS 21 dupa ce s-a oprit pe traseu din motive necunoscute in timp ce ocupa pozitia a treia in clasamentul general.

Petter Solberg a terminat pe locul 2 si a preferat sa nu riste foarte mult in aceasta zi, pentru a se mentine pe aceasta pozitie. Podiumul a fost completat de Mikko Hirvonen, insa finlandezul a obtinut locul 3 numai datorita abandonului lui Sordo, intrucat pierduse foarte mult timp in PS 20.

Dupa ce a fost lider pentru jumatate de raliu, Sebastien Ogier a fost nevoit sa se multumeasca doar cu locul 4 si cu o victorie de palmares in PS 23, in timp ce abandonul lui Sordo i-a permis lui Kimi Raikkonen sa urce pe 5.

Finlandezul se afla la cea mai buna clasare in scurta sa cariera in WRC, pentru care va fi recompensat in clasament cu 10 puncte.

In urma sa s-au pozitionat Federico Villagra si Matthew Wilson, in timp ce Jari Matti Latvala a salvat in extremis locul 8.

Iata clasamentul complet al pilotilor din WRC:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Dif.
 1  Sebastien Loeb
 Citroen Total
 3:01:38.7
 2  Petter Solberg
 -  54.5
 3  Mikko Hirvonen
 BP Ford
 1:43.4
 4  Sebastien Ogier
 Citroen Junior  3:46.0
 5  Kimi Raikkonen
 Citroen Junior  6:44.3
 6  Federico Villagra
 Munchi's  7:56.7
 7  Matthew Wilson
 Stobart Ford
 8:29.8
 8  Jari Matti Latvala
 BP Ford  19:44.2

 

In urma acestor rezultate, Loeb si-a consilidat prima pozitie in clasament cu 93 de puncte, fiind urmat de Solberg cu 53 de puncte si Miko Hirvonen cu 52 de puncte.

Urmatoarea etapa va avea loc in Noua Zeelanda in weekendul 6-9 mai.

Comentarii (4)

  • Turcia
    Kimi's best! 14 puncte pana acum si ii urez la cat mai multe. S-a acomodat cu masina si priveste totul cu incredere. Succes in continuare, stim ca nu vei dezamagi :)
    8 3
  • Etapa
    Kimi Raikkonen,felicitari ! Multumim ca ne faci atat de mandrii pentru simplul fapt ca iti suntem fani :)
    9 4
  • loeb nr 1
    eu totusi zic ca Leob the best >> dar infine poate ne-am obisnuit asa >> sa o tina tot asa >> 3*campioni ::: loeb+rossi+schumacher(vechi)
    6 0
  • kimi
    Sa speram ca se va intoarce in F 1,unde ii e locul.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru