Sebastien Ogier a câştigat Raliul Franţei!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 02.10.2011
Sebastien Ogier a câştigat Raliul Franţei şi s-a apropiat la numai trei puncte de Sebastien Loeb în clasamentul general, la fel ca şi Mikko Hirvonen. Mini a obţinut locul doi prin Dani Sordo.

Sebastien Ogier şi-a păstrat avansul pe care l-a obţinut la finalul zilei de sâmbătă şi în ultimele şase probe speciale din cadrul Raliului Franţei. Chiar dacă Dani Sordo a dat unele semne că poate surmonta diferenţa de 9.5 secunde, pilotul echipei Citroen a obţinut duminică a şasea victorie din acest sezon competiţional.

Chiar şi în acest context, locul doi obţinut de Sordo rămâne remarcabil: Mini a obţinut cel mai bun rezultat de la revenirea în WRC, iar speranţele pentru ultimele două etape sunt la fel de mari, întrucât spaniolul este competitiv pe asfalt.

Ultima poziţie a podiumului a fost ocupată de Petter Solberg, în timp ce Mikko Hirvonen şi Jari Matti Latvala au obţinut locurile patru şi cinci pentru Ford. Latvala i-a cedat poziţia a patra coechipierului său în ultima probă specială, primind o penalizare de 2 minute, pentru că finlandezul este implicat în lupta pentru titlul.

LUPTĂ DRAMATICĂ PENTRU TITLU

În urma abandonului lui Sebastien Loeb de vineri din motive tehnice, lupta pentru titlul mondial a devenit foarte echilibrată. Septuplul campion mondial rămâne liderul clasamentului general cu 196 de puncte, însă Ogier şi Hirvonen sunt la numai trei puncte în spate.

Lupta pentru trofeu va fi cu atât mai interesantă cu cât tensiunea dintre Loeb şi Ogier a atins cote înalte în ultimele etape, ultimul fiind nemulţumit de statutul de pilot numărul 1 al septuplului campion mondial.

Raliul Franţei - Clasament final:

 1.  Sebastien Ogier     Citroen          3h06m20.4s
 2. 
Dani Sordo Mini + 6.3s 3. Petter Solberg Solberg Citroen + 1m23.8s 4. Mikko Hirvonen Ford + 3m26.6s 5. Jari-Matti Latvala Ford + 3m30.3s 6. Dennis Kuipers FERM Ford + 6m42.0s 7. Henning Solberg Stobart Ford + 7m08.3s 8. Mads Ostberg Stobart Ford + 7m58.3s 9. Ken Block Monster Ford + 8m25.5s 10. Pierre Campana France Mini + 8m38.7s

Comentarii (1)

  • florin8
    Sunt fan WRC si va multumesc celor de Automarket ca postati cele mai noi informatii din Campionatul Mondial de Raliuri...:-bd
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru