Skoda Fabia R5: Teaser pentru noua maşină de raliuri pentru WRC2

de Daniel Popescu
Joi, 13.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a publicat un teaser cu modelul Fabia R5 care va intra în luptă cu Ford Fiesta R5, Citroen DS3 R5 sau Peugeot 208 T16 în lupta pentru supremaţie la clasa WRC2 a Campionatului Mondial de Raliuri.

Esential 1.6 litri este capacitatea motorului turbo in patru cilindri cu care va fi echipata Skoda Fabia R5
1230 kilograme este masa minima pe care o poate avea Skoda Fabia R5
Skoda va prezenta publicului în 29 noiembrie cu ocazia Salonului Auto de la Essen (Germania) noul model Fabia R5 cu care va aborda sezonul 2015 al Campionatului Mondial de Raliuri la clasa WRC2.

Constructorul ceh nu a prezentat încă niciun fel de informaţii tehnice cu privire la noua maşină, însă a publicat un teaser video în avanpremiera lansării de la sfârşitul acestei luni.

Regulamentul tehnic este unul destul de strict în privinţa motorului şi a masei admise, astfel că Skoda Fabia R5 va fi echipată cu un motor turbo de 1.6 litri în patru cilindri şi va avea o masă totală minimă de 1.230 de kilograme.

Skoda a anunţat înlocuirea lui Fabia S2000 cu Fabia R5 încă de la sfârşitul anului trecut, însă la vremea respectivă menţiona că noul model pentru raliuri ar putea debuta abia la jumătatea anului 2015.

Cel mai probabil, constructorul ceh va confirma cu ocazia lansării oficiale şi data exactă de la care piloţii vor putea concura cu această maşină.

În prezent, maşinile din clasa de raliuri R5 sunt eligibile să participe în Campionatul Mondial de Raliuri la clasa WRC2, a doua serie ca importanţă. Skoda Fabia R5 se va lupta pentru victorii cu modele precum Ford Fiesta R5, Citroen DS3 R5 sau Peugeot 208 T16.

Via WorldCarFans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru