Solberg, cale liberă spre Volkswagen în WRC?

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 30.08.2011
Petter Solberg are cale liberă să concureze pentru Volkswagen în WRC începând din 2013 după ce Sebastien Loeb a decis să rămână la Citroen, potrivit publicaţiei Autosport.

Sebastien Loeb şi-a prelungit recent contractul cu Citroen până la sfârşitul sezonului 2013, după ce iniţial a refuzat o ofertă tentantă din punct de vedere financiar primită din partea rivalilor de la Volkswagen.

Constructorul german îşi pregăteşte participarea în Campionatul Mondial de Raliuri în sezonul 2013 şi are nevoie de cel puţin un pilot de top, însă refuzul septuplului campion mondial nu îl nelinişteşte pe Kris Nissen, directorul Volkswagen Motorsport.

"Acum, că se cunoaşte situaţia lui Loeb, lucrurile sunt mai clare. Piloţii care doreau să-i ia locul la Citroen se pot concentra acum pe negocierile cu ceilalţi constructori, Mini, Ford şi Volkswagen", a precizat el.

Cea mai bună opţiune pentru VW este Petter Solberg, care după retragerea celor de la Subaru în 2008 a concurat numai ca pilot privat la volanul maşinilor oferite de Citroen. Campionul mondial din 2003 a avertizat însă în nenumărate rânduri că se va retrage din campionat în absenţa unui contract cu o echipă de uzină, iar Volkswagen pare soluţia ideală pentru rezolvarea tuturor problemelor.

Până acum, şansele lui Solberg la VW erau relativ mici din cauza perspectivei de a concura alături de Loeb, întrucât cei doi au stiluri complet diferite de a lucra şi niciunul dintre ei nu ar fi acceptat să aibă statut de pilot numărul 2.

Între timp, VW a demarat deja un amplu program de teste în care evaluează nu mai puţin de 25 de piloţi pentru programul din WRC, în timp ce Carlos Sainz, Juno Hanninen şi Dieter Depping vor testa la finalul anului prima versiune a modelului Polo R, cu care germanii speră să intrerupra dominaţia Citroen.

Via | RallyMagazin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru