Solberg exclude retragerea din WRC

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 06.12.2011
Petter Solberg este determinat să concureze în Campionatul Mondial de Raliuri şi în sezonul 2012, însă a admis că deocamdată nu are nicio înţelegere.

Petter Solberg a avertizat la jumătatea acestui an că se va retrage din Campionatul Mondial de Raliuri în cazul în care nu va semna cu o echipă sprijinită direct de un constructor, însă între timp şi-a schimbat planurile.

Campionul mondial din sezonul 2003 a dezvăluit duminică în cadrul evenimentului Autosport Awards că nu are nici cea mai mică intenţie să părăsească lumea raliurilor, chiar dacă în acest moment nu are niciun contract semnat pentru 2012.

"WRC este pasiunea mea şi vreau cu adevărat să revin anul viitor. Am fost ultimul pilot care l-a învins pe Sebastien Loeb, sunt mai tânăr decât el şi aş vrea să o fac din nou. Nu am nicio înţelegere încă, dar încerc să fac totul", a declarat norvegianul.

După retragerea japonezilor de la Subaru, Solberg a concurat în WRC în calitate de pilot privat, însă în ultimii ani misiunea sa a devenit din ce în ce mai dificilă din cauza problemelor financiare. El a fost sprijinit în ultimii ani de Citroen Norvegia, însă situaţia pentru anul viitor este incertă.

Una dintre cele mai bune opţiuni ar fi semnarea unui contract cu Volkswagen, unde ar putea face pereche cu Sebastien Ogier, întrucât constructorul german va reveni în WRC începând din 2013.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru