Solberg, exclus cu suspendare din Raliul Suediei

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 23.01.2012
Petter Solberg a primit o excludere cu suspendare pentru Raliul Suediei după ce a depăşit viteza legală pe un drum de legătură între două probe din Raliul Monte Carlo.

Petter Solberg a început cu dreptul sezonul 2012 al Campionatului Mondial de Raliuri după ce a terminat pe podium etapa inaugurală de la Monte Carlo, însă noul pilot al echipei de uzină Ford riscă să fie exclus din Raliul Suediei.

La finalul celor patru probe speciale de sâmbătă, norvegianul în vârstă de 37 de ani a fost prins conducând cu 106 km/h pe un drum de legătură unde limita legală era de numai 50 km/h, iar comisarii de la Monte Carlo au decis să-l excludă cu suspendare din clasamentul Raliului Suediei din luna februarie, să-l mustreze în scris şi să-i dea o amendă de 1400 de euro.

Decizia aspră a comisarilor vine ca urmare a faptului că Solberg a încălcat articolul 151c din Regulamentul Sportiv al FIA întrucât a comis "un act care [...] prejudiciază interesul sporturilor cu motor în general".

"Când a fost întrebat, pilotul a explicat că a accelerat la viteza respectivă în încercarea de a depăşi o maşină mai lentă, a depăşit linia continua de pe drum, dar apoi a frânat imediat.

Şi-a cerut scuze", au precizat organizatorii.

Excluderea cu suspendare înseamnă că excluderea din Raliul Suediei va fi impusă retroactiv dacă norvegianul va depăşi cu cel puţin 50% viteza limită legală în oricare dintre următoarele şase raliuri din WRC.

Solberg nu este la prima abatere de acest gen, întrucât a mai depăşit viteza limită legală şi în Raliul Suediei de anul trecut. Atunci, el a fost obligat să-l lase pe copilotul său Chris Patterson să concureze în Power Stage după ce autorităţile locale i-au suspendat permisul.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • Liotcik
    viteza
    "nebunie" mare cu incalcarea vitezei :)) dar daca ramin fara permis cind circula cu masina proprie pe undeva, poate sa conduca in raliu?
    3 1
  • bolovan
    Nu
    Nu poti conduce daca n-ai permis valabil :D
    Regula imi pare teribil de faina si logica. Nimeni nu-i mai presus de lege...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru