Solberg, în pericol să rateze finalul sezonului de WRC

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 22.07.2011
Petter Solberg întâmpină dificultăţi financiare după retragerea unuia dintre sponsorii echipei sale şi riscă să nu aibă resurse pentru a încheia sezonul 2011 din WRC.

Aventura lui Petter Solberg în Campionatul Mondial de Raliuri din postura de pilot privat s-ar putea încheia prematur în acest sezon, după ce norvegianul a primit o grea lovitură din partea unuia dintre partenerii săi.

Hurtigruta Carglass,  o companie norvegiană înfiinţată în 1989 care produce geamuri de maşini şi unul dintre sponsorii care sprijineau participarea acestuia în WRC, a decis să-şi retragă susţinerea financiară, motiv pentru care în acest moment fostul campion mondial nu mai are bugetul necesar pentru a încheia sezonul.

"Este foarte simplu. Am pierdut un sponsor, iar acest lucru înseamnă mai puţini bani. Ceea ce este mai grav este că nu mai sunt suficienţi pentru a ne permite să concurăm tot sezonul", a declarat o sursă din cadrul echipei lui Petter Solberg.

În cazul în care nu va obţine un nou contract de sponsorizare în timp util, Solberg ar putea fi nevoit să abandoneze sezonul 2011 al WRC înainte de încheierea acestuia. Până la finalul campionatului au mai rămas şase etape, inclusiv Raliul Finlandei care va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare.

Norvegianul, care a cucerit titlul mondial în 2003, concurează ca pilot privat în WRC din 2009 alături de Citroen, după ce fosta sa echipă Subaru s-a retras din competiţie.

El a declarat în mai multe rânduri că se va retrage din WRC în sezonul 2012 dacă nu va fi cooptat într-o echipă de uzină, însă singurele sale speranţe se leagă de intrarea în competiţie a constructorului german Volkswagen, al cărei program va începe însă abia în 2013.

Via | RallyMagazin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru