Solberg, interesat să concureze în WTCC în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 03.01.2011
Petter Solberg a confirmat că intenţionează să concureze în Campionatul Mondial de Turisme în 2011, întrucât nu are resurse financiare pentru a continua în WRC.

Fostul campion mondial de raliuri Petter Solberg este decis să se orienteze spre alte competiţii din cauza dificultăţilor de a găsi sponsori pentru sezonul 2011 al WRC.

După ce iniţial a analizat o propunere de a concura în Le Mans, norvegianul în vârstă de 36 de ani a dezvăluit recent că intenţionează să concureze în acest an în Campionatul Mondial de Turisme (WTCC), urmând să efectueze un prim test în perioada următoare.

"Ştiu ce pot face pe un circuit şi de aceea mă uit spre WTCC. Sunt foarte interesat să testez câteva maşini pentru a vedea cum sunt. Am testat maşini de Formula 1 şi Le Mans şi totul a decurs bine. În acest moment este dificil în WRC, aşa că explorez alte posibilităţi, iar cea mai bună dintre acestea este WTCC", a declarat el pentru publicaţia britanică Autosport.

După retragerea constructorului Subaru din WRC, Solberg a concurat în competiţie ca pilot privat la volanul unui Citroen C4 WRC. Constructorul francez i-a făcut o ofertă şi pentru 2011, însă până în prezent pilotul norvegian nu a reuşit să găsească sponsori care să-l sprijine financiar pentru încă un sezon în Campionatul Mondial de Raliuri.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru