Solberg nu revine în raliuri în 2014, va continua în rallycross

de Daniel Popescu
Miercuri, 16.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Petter Solberg a dezvăluit că nu va reveni anul viitor în Campionatul Mondial de Raliuri, întrucât a decis să-şi continue cariera în rallycross.

Esential 1 titlu mondial a cucerit Solberg in WRC, in sezonul 2003
8 este locul pe care Solberg a incheiat sezonul 2013 din Campionatul European de Rallycross
Petter Solberg a părăsit Campionatul Mondial de Raliuri la sfârşitul sezonului 2012 din cauza lipsei de finanţare în cadrul echipei M-Sport după retragerea celor de la Ford din competiţie.

Campionul mondial din sezonul 2003 s-a refugiat în rallycross cu obiectivul de a reveni la un moment dat în raliuri, însă în cele din nou a decis să rămână în această competiţie şi în 2014.

"La sfârşitul sezonului analizezi opţiunile disponibile şi iei deciziile în funcţie de ceea ce crezi. Pentru mine, cel mai important lucru este să lupt întotdeauna în frunte şi să încerc să câştig campionatul, motiv pentru care am decis să rămân în rallycross în 2014", a declarat el în cadrul unui editorial publicat în Autosport.

Norvegianul a admis că a primit o serie de oferte, inclusiv din cadrul unor competiţii pe circuit, şi nu a exclus o revenire în lumea raliurilor atunci când vor exista condiţii mai bune.

"Sigur, au fost şi alte opţiuni pe masă, unele pe circuit.

Dar ceea ce vreau să fac este să particip într-un campionat cu un program corespunzător, iar rallycross-ul îmi permite să fac asta. În cariera mea în raliuri am avut o medalie de aur (n.r - un titlu mondial), două medalii de argint şi un bronz, aşa că acesta este nivelul la care vreau să fiu. Sigur, nu am închis niciodată uşa raliurilor, dar ar trebui să se întâmple în condiţiile corespunzătoare", a adăugat el.

Via Autosport (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru