Volkswagen Polo GTI R5 îmbracă hainele de competiție: modelul destinat raliurilor debutează la finalul lunii octombrie în cadrul etapei din Spania

de Cornel Șocariciu
Luni, 08.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat primele imagini cu Polo GTI R5 "îmbrăcat cu hainele" de competiție. Tema aleasă de nemți a fost inspirată de cea utilizată în cazul lui Golf GTI TCR.

La finalul anului trecut, Volkswagen a publicat primele imagini și informații referitoare la noul Polo GTI R5. Modelul dedicat raliurilor a fost dezvoltat pentru echipele private care își doresc o mașină de top capabilă să concureze atât în etapele din Mondialul de Raliuri în cadrul grupei WRC2, cât și în campionatele naționale și regionale.

Prima apariție publică a lui Polo GTI R5 va avea loc în 25 octombrie, cu ocazia etapei de WRC din Spania. Acum, reprezentanții Volkswagen au publicat primele imagini cu Polo GTI R5 "îmbrăcat cu hainele" de competiție. Tema aleasă de nemți este inspirată de cea utilizată pe Volkswagen Golf GTI TCR, versiune dedicată exclusiv circuitului.

Procesul de dezvoltare a durat 20 de luni, iar în tot acest timp, piloții de teste au parcurs peste 10.000 de kilometri. Conform reprezentanților Volkswagen, până în acest moment, 15 exemplare Polo GTI R5 au fost deja comandate în următoarele țări: Austria (3), Belgia (3), Finalnda (2), Italia (2), Portugalia (1), Suedia (1) și Paraguay (3).

Livrările vor demara în prima parte a lunii noiembrie.

În cadrul etapei din Spania, Volkswagen a înscris două exemplare Polo GTI R5. Acestea vor fi pilotate de Petter Solberg, campion în 2003, și Eric Camili.

Modelul destinat raliurilor mizează pe un motor turbo de 1.6 litri cu patru cilindri capabil să ofere 272 de cai putere și 400 Nm. Resursele unității sunt gestionate de o transmisie secvențială cu 5 trepte și de un sistem de tracțiune integrală. Mașina cântărește 1.230 de kilograme, iar accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4.1 secunde.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru