Ken Block va concura în prima cursă din seria Projekt E: americanul va lua startul la volanul unui Fiesta electric pregătit pentru rallycross

de Cornel Șocariciu
Vineri, 07.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pilotul și cascadorul american Ken Block va participa în prima etapă a Projekt E, categorie dedicată vehiculelor electrice preparate pentru rallycross. Americanul va concura cu un Fiesta ERX echipat cu trei motoare electrice care dezvoltă 612 cai putere.

Competițiile de rallycross se desfășoară pe circuite care includ atât zone asfaltate, cât și porțiuni de macadam. FIA organizează un Campionat Mondial de Rallycross (WRX), iar în ultimii ani, mulți piloți care au activat în competițiile de raliu sau în cursele de circuit au făcut trecerea la rallycross.

Din acest sezon, organizatorii au introdus o categorie suport denumită Projekt E dedicată vehiculelor electrice, iar preparatorul Stard, companie deținută de Manfred Stohl, fost pilot în Campionatul Mondial de Raliuri, oferă o soluție pentru cei care își doresc să se înscrie în această clasă.

Cel mai recent produs al celor de la Stard este un Citroen C3 ERX, vehicul dezvoltat pe baza versiunii de raliuri C3 R5. Modelul a fost realizat în colaborare cu Citroen Racing și va putea fi văzut în cadrul etapei de Campionat Mondial din Holjes, Suedia (22-23 august). La volanul noului C3 ERX se va afla Mads Ostberg, pilot care a concurat în WRC (Campionatul Mondial de Raliuri).

Acum, echipa Stard a anunțat că a pregătit și un Fiesta ERX electric pentru prima etapă a sezonului WRX.

Exemplarul va fi pilotat de americanul Ken Block. La fel ca în cazul lui C3 ERX, modelul producătorului american este echipat cu trei motoare electrice care oferă 612 CP și 1.002 Nm.

Ken Block a mai concurat în Mondialul de Rallycross în categoria Supercars cu un Focus RS RX în sezoanele 2016 și 2017.

"Sunt nerăbdător să iau parte la prima competiție globală de rallycross dedicată vehiculelor electrice. Ford Fiesta ERX este o mașină impresionantă și abia aștept să pilotez la Holjes", a declarat Ken Block.

Via | Stard

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru