Solberg răsuflă uşurat după primul podium din sezonul 2011

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 10.05.2011
Petter Solberg se simte uşurat după ce în Raliul Italiei a obţinut primul podium din acest sezon, la capătul unei etape pe care consideră că o putea câştiga.

După un început relativ modest de sezon, Petter Solberg şi-a demonstrat calităţile de campion mondial în Raliul Italiei de la sfârşitul acestei săptămâni, după ce norvegianul în vârstă de 36 de ani a terminat pe locul trei în clasamentul general şi a obţinut astfel primul podium din acest an.

În plus, performanţa sa a survenit după o revenire spectaculoasă, întrucât în PS 2 a pierdut peste 40 de secunde din cauza unei defecţiuni la conducta de aer de la turbină.

"Aş fi putut câştiga acest eveniment, dar am avut câteva mici probleme care m-au costat mult timp. Am făcut tot ce am putut, ştiu că sunt rapid şi probabil am fost mai rapizi decât toţi ceilalţi cu excepţia lui Sebastien Loeb, care este foarte bun, dar nu are nicio problemă. Dar podiumul este foarte important pentru mine, pentru sponsorii mei, pentru întreaga echipă şi pentru motivaţia mea. A fost un start dificil de sezon. Sunt rapid pe probele speciale, dar nu am un traseu curat în fiecare raliu.

Acum m-am distrat şi am terminat pe podium", a declarat el.

La începutul acestui sezon, Solberg şi-a manifestat intenţia de a lupta pentru titlul mondial, dar în urma numeroaselor probleme de natură tehnică ocupă doar locul cinci în clasamentul general, la 54 de puncte în spatele liderului Loeb. În acest context, el a admis că şansele sale la titlu au scăzut semnificativ.

"Pentru campionat este foarte dificil acum, pentru că de la începutul anului am avut multe probleme. Dar este un an lung. Am speranţe mari pentru Raliul Argentinei şi vom avea două zile de teste înainte de etapă. Sper să găsesc mai multă viteză la maşina", a încheiat el.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru