Cinci lucruri de urmărit în Raliul Italiei

de Daniel Popescu
Joi, 11.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cea mai lungă zi de raliuri din ultimii 13 ani şi Creasta Micky pe care piloţii "plutesc" în aer pe o distanţă de 40 de metri sunt principalele atracţii ale Raliului Italiei de la sfârşitul acestei săptămâni.

Italia găzduieşte cea de-a şasea etapă a Campionatului Mondial de Raliuri şi propune câteva atracţii importante pentru fani şi spectatori, dar şi un efort suplimentar pentru a ajunge la finalul zilei de sâmbătă.

La decorul spectaculos se adaugă lupta pentru titlul mondial, în timp ce fanii vor putea urmări în direct pe internet două dintre cele 23 de probe speciale ale raliului.

1. Maraton de peste 200 de kilometri

Piloţii vor parcurge în total 394.63 kilometri în regim cronometrat pe parcursul Raliului Italiei, însă mai bine de jumătate dintre aceştia vor fi efectuaţi într-o singură zi. Sâmbătă, lungimea totală a traseului este de 212.83 kilometri, astfel că aceasta va fi cea mai lungă zi a etapei de la Raliul Safari desfăşurat în Kenya în 2002. În total, piloţii vor fi în maşini pe parcursul a aproximativ 16 ore.

Raliul Italiei ofera imagini spectaculoase

2. Creasta Micky: 40 de metri în aer

Una dintre cele mai spectaculoase imagini din Raliul Italiei va fi oferită de Creasta Micky. Piloţii vor frâna uşor într-un viraj de dreapta şi vor aborda această zonă cu o viteză de aproximativ 100 km/h înainte de a "pluti" în aer pe parcursul a circa 40 de metri.

De altfel, imaginea cu Sebastian Ogier din 2013 a fost aleasă drept Momentul Anului în Motorsport de către FIA.

Creasta Micky, unul dintre punctele de atractie ale raliului

3. Ogier şi Latvala mizează pe victorie

Sebastien Ogier are un avans consistent de 42 de puncte în fruntea clasamentului general, însă singurul său obiectiv pentru Raliul Italiei este obţinerea unei noi victorii. "Evident, obiectivul meu este să câştig din nou în acest an, dar concurenta nu îmi va face misiunea uşoară. Tensiunea nu este mai mică decât de obicei, dar acelaşi lucru este valabil şi pentru spiritul meu de luptă", a declarat el.

Unul dintre puţinii piloţi care şi-a mai anunţat astfel de intenţii este coechipierul său, Jari-Matti Latvala, care ocupă locul cinci în clasamentul general. "Mi-ar plăcea ca de această dată să câştig. Poziţia de start ar trebui să fie în favoarea noastră, pentru că încep de pe cinci ceea ce este probabil cel mai lung raliu al anului", a explicat finlandezul.

Sebastien Ogier mizeaza pe victorie

4. Citroen mizează pe un podium

Echipele rivale au evitat să facă predicţii cu privire la performanţele pe care le pot obţine pe parcursul weekendului, singura excepţie fiind unul dintre piloţii Citroen, Kris Meeke.

Acesta îşi propune să ajungă pe podiumul de premiere şi este impulsionat de victoria din Argentina. "După Raliul Mexicului, am demonstrat că suntem capabili să luptăm cu regularitate în frunte, aşa că trebuie să ne menţinem formă bună. Prin urmare, un podium ar fi un rezultat perfect", a explicat el.

Kris Meeke spera sa fie propulsat pe podium

5. Două probe speciale în direct

Două dintre cele 23 de probe speciale ale Raliului Italiei vor putea fi urmărite în direct pe platforma WRC Plus. Este vorba despre prima probă specială, care va avea loc joi cu începere de la ora 20:30, ora României, şi ultima probă specială, care se va desfăşura sâmbătă cu începere de la ora 13:00, ora României. În România, drepturile TV pentru Raliul Italiei sunt deţinute de postul Dolce Sport, care nu va transmite însă în direct niciuna dintre cele două probe speciale. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru