Sordo negociază un contract cu BP Ford pentru 2011

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 24.08.2010
Dani Sordo a dezvăluit că poartă discuţii cu Ford în perspectiva unui contract pentru 2011, deşi a primit o ofertă formală şi din partea celor de la Citroen.

Citroen a anunţat recent că va miza pe serviciile lui Sebastien Loeb şi Sebastien Ogier în sezonul viitor al Campionatului Mondial de Raliuri, astfel că viitorul lui Dani Sordo a devenit incert.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Autosport, spaniolul a primit o ofertă formală din partea constructorului francez pentru a concura, cel mai probabil, pentru Citroen Junior, însă pilotul a dezvăluit că a demarat discuţiile cu rivalii de la Ford.

"Vorbim cu Ford, dar acum doar asta facem, nu este nimic oficial. Citroen mi-a făcut o ofertă, dar nu ştiu ce se va întâmpla", a declarat el.

În ciuda rezultatelor modeste obţinute de Sordo în 2010, Ford este interesată de serviciile sale datorită performantelor în raliurile desfăşurate pe asfalt, acolo unde constructorul american are serioase probleme în a concura de la egal la egal cu Citroen.

Cu toate acestea, Gerard Quinn, şeful departamentului de motorsport al Ford, a refuzat să comenteze speculaţii, limitându-se să afirme că doreşte mărirea liniei de piloţi.

"Căutăm oportunităţi pentru a ne întări avantajul competitiv.

Suntem în discuţii cu mai mulţi piloţi şi facem o apreciere asupra posibilităţilor pentru sezonul viitor. În acest moment avem discuţii private despre care preferăm să nu dăm alte detalii", a declarat el.

Destinaţia lui Sordo este incerta chiar dacă va alege Ford, întrucât nu este clar dacă americanii vor alinia trei maşini la echipa principala sau îl vor trimite la Stobart.

De celalta parte, Citroen şi-a reiterat dorinţa de a-l păstra pe Sordo în cadrul echipei şi pentru anul viitor. "Sordo face parte din familia Citroen şi i-am spus asta. Vreau să rămână cu noi, la fel ca şi Loeb şi Ogier. Dar acum este vacanţă şi nu exista nimeni în companie care să confirme înţelegerea cu Sordo", a precizat Olivier Quesnel, şeful echipei Citroen Racing.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru