Suedia PS 1/21: Sordo a preluat conducerea

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 12.02.2010
Dani Sordo este primul lider in Raliul Suediei dupa ce a stabilit cel mai bun timp in prima proba speciala din sezonul 2010.

Prima proba speciala din cadrul Raliului Suediei s-a desfasurat joi seara pe un traseu cu o lungime de 1.9 km din regiunea Karlstad si a fost adjudecata de al doilea pilot al echipei Citroen Total, Dani Sordo.

Spaniolul a admis ca performanta realizata in debutul sezonului se datoreaza in parte si participarii sale in Raliul Arctic la finalul lunii ianuarie, unde a avut ocazia sa se acomodeze cu drumurile acoperite de zapada. "Am avut un test foarte bun in Raliul Arctic cu doua saptamani in urma si asta m-a ajutat sa simt mai bine masina. Stiu ca pot fi si mai rapid daca trebuie, dar pana acum totul este bine", a declarat el dupa ce a fost cronometrat cu 1 minut si 31.4 secunde.

Sordo a fost urmat in clasament de Sebastien Ogier, pilotul echipei Citroen Junior, insa diferenta de timp dintre cei doi a fost de doua secunde.

Doi dintre pretendentii la titlul mondial din acest sezon, Mikko Hirvonen si Sebastien Loeb, au abordat cu precautie prima proba speciala, sacrificand un timp bun in favoarea acomodarii cu mediul si a evitarii unor incidente. Cei doi au terminat pe locurile 3 si, respectiv, 4, in timp ce pozitia a cincea i-a revenit lui Marcus Gronholm, revenit in WRC dupa o absenta de doua sezoane.

Aflat la debutul propriu-zis in WRC, Kimi Raikkonen a avut o prestatie rezonabila si a terminat prima proba speciala pe locul 8 la volanul masinii Citroen C4 WRC.

"A fost ok. Am fost putin precaut si am luat totul usor. Este bine, tot ce poti face in aceste probe speciale este sa le pierzi", a declarat campionul mondial al Formulei 1 din sezonul 2007.

In schimb, Petter Solberg a fost victima singurului incident major al primei probe speciale. Norvegianul care aspira la un nou titlu mondial dupa cel cucerit in 2003 a abordat proba speciala intr-un stil foarte agresiv si a pierdut controlul volanului, ajungand la linia de sosire fara bara de protectie si la o diferenta de peste 18 secunde fata de Sordo. "Masina a fost foarte, foarte supraviratoare, dar a fost vina mea. Pur si simplu am fortat prea mult", a explicat el la final.

Iata clasamentul primilor 10 piloti dupa prima proba speciala din Raliul Suediei:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp
 1  Dani Sordo  Citroen  1:31.4
 2  Sebastien Ogier  Citroen  2.0
 3  Mikko Hirvonen  Ford  2.1
 4  Sebastien Loeb  Citroen  2.3
 5  Jari Matti Latvala  Ford  2.6
 6  Marcus Gronholm  Ford  2.6
 7  Matthew Wilson  Ford  3.9
 8  Kimi Raikkonen  Citroen  5.1
 9  Mads Ostberg  Subaru  5.1
 10  Khalid Al Qassimi
 Ford  5.2

 

Raliul Suediei continua vineri cu alte sapte probe speciale ce se vor desfasura incepand cu ora 09:18 (ora Romaniei).

Comentarii (2)

  • wrc
    Unde se poate urmari WRC in romania. Multumesc
    1 1
  • unde.,.
    Eurosport in principiu. Ar trebui sa fie un mic rezumat in fiecare seara de etapa.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru