Suedia PS 17-19/21: Hirvonen se apropie de victorie

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 14.02.2010
Mikko Hirvonen s-a distantat la peste 32 de secunde in fata lui Sebastien Loeb cu numai doua probe speciale inainte de finalul Raliului Suediei.

Prima proba speciala a zilei de duminica din cadrul Raliului Suediei s-a dovedit foarte echilibrata, Loeb reusind sa castige PS 17 cu numai 0.2 secunde in fata principalului sau rival in lupta pentru titlu.

Chiar daca si-a pus mari sperante in urmatoarele probe speciale, Loeb a fost voit sa se recunoasca invins atat in PS 18, cat si in PS 19. Hirvonen a dominat autoritar PS 18 si l-a invins pe Loeb cu peste 7 secunde, marindu-si avansul la peste 23 de secunde.

In acest context, sextuplul campion mondial si-a recunoscut infrangerea si a anuntat ca nu mai lupta pentru victorie in ultimele trei probe speciale. "Am decis sa nu mai lupt. Nu se schimba nimic. Chiar si cand pilotez la limita si, inevitabil, fac greseli, Hirvonen este la fel de rapid ca si mine. Prefer sa incerc sa termin pe locul 2, pentru ca Hirvonen este prea puternic aici", a declarat francezul la finalul PS 18.

Echipajele au facut o halta de 30 de minute in parcul de service inainte de a aborda ultimele trei probe speciale ale etapei, iar PS 19 a demonstrat ca Loeb nu a apelat la o cacialma pentru a adormi vigilenta lui Hirvonen.

Pilotul de baza al echipei BP Ford a castigat la pas aceasta proba speciala, in timp ce Loeb a terminat doar pe locul 3 la 8.4 secunde in spatele liderului.

Intre timp, Jari Matti Latvala si-a pastrat locul 3 in clasamentul general in fata rivalului sau de la Citroen Total, Dani Sordo, avans un avans de peste 1 minut dupa PS 19. In plus, Sordo se vede amenintat si de Sebastien Ogier, pilotul echipei Citroen Junior consolidandu-si pozitia a cincea la general. La randul sau, Kimi Raikkonen ocupa numai locul 31 in clasamentul general.

Iata configuratia clasamentului general in Raliul Suediei dupa desfasuarea a 19 probe speciale din cele 21 programate:

 Loc  Pilot  Masina  Timp / Dif
 1  Mikko Hirvonen  Ford  2:45:05.9
 2  Sebastien Loeb  Citroen  32.1
 3  Jari Matti Latvala  Ford  1:21.2
 4  Dani Sordo
 Citroen  2:22.5
 5  Sebastien Ogier  Citroen  3:29.6
 6  Henning Solberg  Ford  4:38.1
 7  Matthew Wilson
 Ford  7:04.4
 8  Mads Ostberg  Subaru  8:36.6
 9  Petter Solberg
 Citroen  9:46.4
 10  P-G Andresson  Skoda  10:48.2

 

Ultima proba speciala din Raliul Suediei va incepe la ora 13:58.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru