Suedia Shakedown: Loeb a stabilit cel mai bun timp

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 11.02.2010
Sebastien Loeb a stabilit cel mai bun timp in Shakedown-ul pentru Raliul Suediei, devansandu-i pe Dani Sordo si Jari Matti Latvala.

Sezonul 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri a demarat astazi in forta cu Shakedown-ul contand pentru Raliul Suediei, desfasurat pe parcursul a patru ore pe un traseu cu lungimea de 4 km.

Sebastien Loeb si-a confirmat statutul castigat in ultimii sase ani si a stabilit cel mai bun timp, fiind cronometrat cu 1 minut si 53.4 secunde la ultima sa incercare. Chiar daca s-a impus fara mari emotii in acest debut de raliu, sextuplul campion mondial a admis ca probele speciale se vor dovedi mai dificile din punct de vedere al conditiilor meteo.

"Masina mea este ok, dar Shakedown este putin special comparativ cu primele probe speciale de maine. In probele speciale este foarte multa zapada, iar traseul este mult mai alunecos, pe cand Shakedown a fost integral pe pietris, asa ca aderenta a fost foarte buna", a declarat francezul la finalul evenimentului.

Performanta acestuia a fost completa de Dani Sordo, coechipierul sau de la Citroen Total reusind sa ocupe locul 2 in clasament la 1.4 secunde in spatele lui Loeb.

Urmatoarele pozitii au fost ocupate de cei doi piloti titulari ai echipei BP Ford, Jari-Matti Latvala si Mikko Hirvonen, in timp ce locul 5 a fost acontat de dublul campion mondial Marcus Gronholm.

Aflat la primul eveniment de tip Shakedown din cariera, Kimi Raikkonen a ocupat locul 11 in clasamentul final, la aproape sase secunde in spatele lui Loeb. De asemenea, campionul mondial al Formulei 1 din sezonul 2007 a fost cu aproape doua secunde mai lent decat coechipierul sau de la Citroen Junior, Sebastien Ogier.

Iata clasamentul final al Shakedown-ului contand pentru Raliul Suediei:

 Loc  Pilot  Echipa  Masina  Timp
 1  Sebastien Loeb  Citroen Total  Citroen C4 WRC  1:53.4
 2  Dani Sordo  Citroen Total  Citroen C4 WRC  1:54.8
 3  Jari Matti Latvala  BP Ford  Ford Focus RS WRC  1:55.8
 4  Mikko Hirvonen  BP Ford  Ford Focus RS WRC  1:56.0
 5  Marcus Gronholm  Stobart Ford  Ford Focus RS WRC  1:56.2
 6  Petter Solberg  -  Citroen C4 WRC  1:56.3
 7  Sebastien Ogier  Citroen Junior  Citroen C4 WRC  1:57.4
 8  Henning Solberg  Stobart  Ford Focus RS WRC  1:57.6
 9  Mads Ostberg  -  Subaru Impreza WRC  1:59.0
 10  Matthew Wilson  Stobart Ford  Ford Focus RS WRC  1:59.2
 11  Kimi Raikkonen  Citroen Junior  Citroen C4 WRC  1:59.3
 12  Khalid Al Qassimi  BP Ford  Ford Focus RS WRC  2:00.8

 

Timpii realizati in Shakedown stabilesc ordinea in care pilotii vor pleca in prima proba speciala a Raliului Suediei, care va avea loc in aceasta seara incepand cu ora 21:04 (ora Romaniei).

Comentarii (3)

  • .........
    sper ca Leob sa castige si anul acesta....nu ca as avea cv cu Hirvonen dar este la Ford si nu tin cu ford........cred ca intre cei 2 se va da iar batalia
    3 2
  • .........
    si inca cv......nu se poate baga si acolo la motorsport campionatul de motociclism......cred ca si pe alti oameni care intra aici pe acest site ii va interesa...multumesc
    4 0
  • kimi
    Slab rau Kimi. Ma indoiesc ca va face treba in WRC. Locul lui era in F1. Nu stiu de ce a facut pasul asta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru