Tensiuni la negocierile pentru regulamentul WRC din 2014: Volkswagen s-a retras de la discuţii

de Daniel Popescu
Joi, 07.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a refuzat să voteze o propunere de regulament cu privire la schimbarea ordinii de start în etapele de WRC din sezonul 2014.

Există un puternic sentiment că nu există suficientă comunicare în probleme vitale pentru viitorul sportului nostru.

Sursa
Autosport
Echipele din Campionatul Mondial de Raliuri s-au reunit la Geneva la sfârşitul săptămânii trecute pentru a discuta cu oficialii FIA şi ai promoterului Red Bull o serie de modificări de regulament care să sporească interesul pentru competiţie începând din sezonul 2014.

Până în prezent, niciuna dintre părţile implicate nu a oferit detalii despre discuţii, însă surse citate de publicaţia Autosport afirmă că negocierile nu au avut niciun rezultat concret.

Cei mai nemulţumiţi au fost oficialii Volkswagen, iar şeful Jost Capito a părăsit sala în momentul în care celelalte echipe votau o schimbare radicală a regulamentului pentru 2014.

Propunerea echipelor este ca ordinea de start în primele două zile ale unui raliu să fie realizată conform clasamentului general şi să fie inversată doar pentru ultima zi a etapei.

În prezent, în cadrul etapelor desfăşurate pe macadam, piloţii participă la o sesiune de calificări la finalul căreia decid singuri poziţia de pe care vor să plece, formatul fiind însă criticat pentru că avantajează piloţii de top în detrimentul piloţilor de pe poziţiile inferioare ale clasamentului general.

Întrucât Volkswagen nu a participat la vot, schimbarea sistemului ar putea fi implementata de Consiliul Mondial al FIA în luna decembrie.

De asemenea, echipele sunt nemulţumite de activitatea promoterului Red Bull, pe care îl acuză că nu a făcut nimic pentru îmbunătăţirea imaginii competiţiei, chiar dacă a preluat rolul de aproximativ un an. Cei mai mulţi oficiali insistă pentru transmisiuni în direct ale raliurilor, însă logistica necesară şi durata prea mare a etapelor complică adoptarea unei astfel de strategii.

"Este corect să spunem că nu a fost cea mai productivă întâlnire a comisiei. Există un puternic sentiment că nu există suficientă comunicare în probleme vitale pentru viitorul sportului nostru.

Încă nu avem răspunsuri la întrebări cheie despre viitor", a precizat o sursă citată de Autosport.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru