Toyota şi Volkswagen ar putea reveni în WRC în 2013

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 27.08.2010
Toyota şi Volkswagen fac ultimele pregătiri pentru a concura în Campionatul Mondial de Raliuri începând din 2013, potrivit presei internaţionale.

După retragerile japonezilor de la Subaru şi Suzuki la sfârşitul sezonului 2008, Campionatul Mondial de Raliuri a rămas cu numai doi constructori, însă există toate premisele ca situaţia să se modifice în următorii ani.

Astfel, potrivit unor surse din anturajul FIA, zvonurile din ce în ce mai persistente despre intrările în competiţie ale celor de la Toyota şi Volkswagen s-au intensificat la Raliul Germaniei de la sfârşitul săptămânii trecute.

Mai mulţi reprezentanţi ai japonezilor de la Toyota, printre care şi şeful Yoshiaki Kinoshita, s-au întâlnit cu oficialii FIA în parcul de service de la Trier pentru a discuta diverse aspecte pentru implicarea în WRC, mai ales ca aceştia nu au decis încă cu ce model să concureze în competiţie. Toyota a refuzat să facă orice fel de comentariu pe marginea acestui subiect, însă surse apropiate situaţiei susţin ca japonezii vor concura în cinci sau şase raliuri în 2012 înainte de a întia un program complet în 2013.

O strategie similară abordează şi germanii de la Volkswagen, care au tatonat terenul prin utilizarea unui model Scirocco ca deschizător de drum pentru piloţi în probele speciale desfăşurate vineri in Raliul Germaniei. Revenirea acestora nu este încă la fel de sigură, întrucât consiliul de administraţie al Volkswagen nu şi-a dat încă acordul final pentru acest proiect.

Via | RallyBuzz

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru