Un echipaj feminin va concura în WRC la clasa PWRC

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 30.01.2012
Ramona Karlsson şi copilotul Miriam Walfridsson vor forma un echipaj 100% feminin în clasa PWRC din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri.

Raliul Mexicului din luna martie va marca debutul în Campionatul Mondial de Raliuri al unui echipaj 100% feminin, format din Ramona Karlsson şi Miriam Walfridsson, care vor concura pentru echipa Ramona Racing.

Karlsson şi Walfridsson au reuşit să-şi asigure finanţare pentru acest an şi vor concura în şase dintre cele opt etape ale seriei PWRC.

"Sunt în raliuri de 10 ani şi acesta a fost întotdeauna visul pentru care am muncit de la început. Trebuie să mă ciupesc de braţ pentru a fi sigură că visul a devenit în sfârşit realitate. Când am început raliurile am căutat un copilot femeie, dar este evident că a fost dificil. Atunci când am avut norocul s-o găsesc pe Miriam am decis imediat că vreau să lucrez cu ea. Din câte ştiu suntem singurul echipaj feminin în WRC în acest moment. Asta este bine şi unic", a declarat Karlsson.

PWRC este o clasă secundară din cadrul WRC în care toate maşinile trebuie să fie bazate pe cele de producţie. Femeia cu cel mai mare succes în Campionatul Mondial de Raliuri a fost Michele Mouton, care a obţinut patru victorii în cele 49 de raliuri în care a luat startul.

În prezent, ea a devenit managerul WRC.

Via | Reuters

Comentarii (1)

  • florin8
    Este interesant sa vedem si o echipa feminina in actiune... Sper sa se descurce.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru