Victorie senzaţională pentru Loeb în Raliul Argentinei!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 29.05.2011
Sebastien Loeb a surmontat o penalizare de un minut şi a câştigat Raliul Argentinei după ce a profitat de o defecţiune tehnică la direcţie a lui Sebastien Ogier, care a încheiat doar pe locul trei.

Raliul Argentinei a atins cote dramatice în ultimele patru probe speciale desfăşurate duminică, după ce Sebastien Ogier nu a reuşit să fructifice un avans substanţial de peste 43 de secunde.

În chiar prima probă a zilei, francezul s-a rostogolit şi şi-a avariat semnificativ direcţia şi partea frontală a maşinii, ajungând la linia de sosire cu un avans redus la numai 21 de secunde. Pilotul echipei Citroen a fost capabil să continue raliul, însă din cauza defecţiunii la direcţie a pierdut aproximativ 10 secunde în fiecare dintre ultimele trei probe speciale, suficient pentru ca Loeb să profite şi să câştige Raliul Argentinei în PS 19 cu un avans de numai 2.4 secunde, după ce iniţial l-a devansat şi pe Mikko Hirvonen.

"Cu siguranţă nu am crezut că pot lupta pentru victorie la finalul raliului, dar sunt foarte mulţumit de cum am mers sâmbătă şi duminică", a declarat Loeb, care a obţinut a şasea victorie în Raliul Argentinei.

Performanţa septuplului campion mondial este cu atât mai spectaculoasă cu cât a fost obţinută în ciuda unei penalizări de un minut suferită la finalul zilei de vineri.

Podiumul a fost completat de Hirvonen şi de maşina avariată a lui Ogier, în timp ce Petter Solberg a ratat din nou prezenta în primii trei din cauza defecţiunilor tehnice şi a terminat doar pe locul patru.

Următoarele poziţii au fost ocupate de Mads Ostberg, favoritul publicului local Federico Villagra şi Jari Matti Latvala, care a revenit în aciune după abandonul suferit sâmbătă.

Raliul Argentinei - Clasament final

 1.  Sebastien Loeb      Citroen           4h03m56.9s
 2.  Mikko Hirvonen      Ford                  + 2.4s
 3.  Sebastien Ogier     Citroen               + 7.3s
 4.  Petter Solberg      Solberg Citroen      + 32.6s
 5.  Mads Ostberg        Stobart Ford       + 5m16.8s
 6.  Federico Villagra   Munchi's Ford      + 6m48.5s
 7.  Jari-Matti Latvala  Ford              + 11m34.5s
 8.  Matthew Wilson      Stobart Ford      + 13m32.7s
 9.  Hayden Paddon       Symtech Subaru    + 25m43.8s
10.  Patrik Flodin       Uspenskiy Subaru  + 33m34.1s

Comentarii (1)

  • asta da performanta, nimeni nu se astepta sa isi mai revina Loeb dupa o penalizare de 1 minut.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru