VIDEO: Tempestini a terminat pe locul 3 în Raliul Serbiei

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 21.06.2010
Marco Tempestini a ocupat locul 3 în Raliul Serbiei, eveniment câştigat detaşat de Mikko Hirvonen.

Ediţia 2010 a Raliului Serbiei a constituit un bun prilej pentru mai mulţi piloţi cunoscuţi de raliuri să se alinieze la start, printre acestea aflându-se şi Marco Tempestini, vicecampion în sezonul 2009 al Campionatului Naţional de Raliuri.

Alături de copilotul său Dorin Pulpea, Tempestini a terminat Raliul Serbiei pe locul 3 la volanul unui Peugeot 207 din clasa S2000, la peste 9 minute în spatele învingătorului Mikko Hirvonen.

Tempestini s-a arătat dezamăgit de modul în care a evoluat în prima zi, în primul rând din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

"A fost o zi foarte grea. Clar vremea s-a jucat cu noi şi a reuşit să ne dea de fiecare dată planurile peste cap. Pe PS1 am plecat cu cauciucuri de ploaie pentru ca în parcul service ploua iar proba era uscată. A fost mult prea alunecoasa pe cauciucuri de ploaie. Pe PS2 am plecat pe slickuri RX5 iar pe proba ploua. De altfel PS6 a fost anulată din cauza grindinei. Nu ne-a spus nimeni nimic, am aflat după terminarea probei", a explicat el.

Totuşi, lucrurile s-au îmbunătăţit semnificativ duminică, iar Tempestini a urcat în cele din urmă până pe locul 3 în clasament.

"Duminică a fost ziua noastră.

Prima buclă am mers în ritmul nostru. Adversarii noştri au continuat să forţeze şi au făcut pe rând greşeli. În aceste condiţii am hotărât să creştem ritmul, să urcăm în clasament. Am reuşit acest lucru din plin pe următoarele 3 speciale. În ultima buclă am hotărât să mergem pe slickuri tăiate iar pe PS18 a venit ploaia. Am pierdut timp însă am reuşit să ne păstrăm locul 2 în Cupa Europei de Est. Sunt foarte fericit, am reuşit să batem ziua iar acest lucru ne-a adus un bonus de 50 de puncte în clasamentul Cupei Europei de Est", a adăugat el.

La rândul său, Hirvonen a concurat cu un Ford Focus RS WRC, pregătindu-se astfel pentru Raliul Bulgariei de la jumătatea lunii iulie. Finlandezul a câştigat toate cele 17 probe speciale şi a terminat la peste 7 minute de ocupantul locului secund, bulgarul Petar Gioszev.

Pe lângă Gioszev, alţi cinci piloţi de naţionalitate bulgară au completat topul primilor 10 piloţi, celelalte poziţii fiind acontate de doi sârbi.

 

Via | RallyBuzz | Tempesta | Foto: Tempesta

Comentarii (1)

  • bravisimo
    tinand cont de diferenta dintre masini este mai mult decat ok
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru