Volkswagen neagă planurile pentru debutul în WRC în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 23.02.2012
Volkswagen nu intenţionează să debuteze în WRC spre finalul sezonului 2012, întrucât a definitivat deja planurile de dezvoltare pentru Polo R WRC.

Volkswagen a anunţat în primăvara anului trecut că va concura în Campionatul Mondial de Raliuri începând din sezonul 2013, însă presa internaţională a susţinut că noul Polo R WRC ar putea fi văzut în competiţie inclusiv spre finalul actualului sezon.

Speculaţiile au luat amploare după ce germanii au efectuat cu succes primul test cu modelul Polo R WRC în specificaţie completă, însă directorul tehnic Francois-Xavier Demaison a exclus această ipoteză prin prisma faptului că VW şi-a stabilit de la bun-inceput un amplu program de testare pe durata întregului an.

"Planul este să concurăm anul viitor. Putem găsi o scurtătură pentru a concura mai devreme, dar avem un plan de teste pentru următoarele 12 luni. Dacă am începe mai devreme am avea o indicaţie a concurenţei, dar nu aş considera că suntem 100% pregătiţi. Dacă începi mai devreme, trebuie să accepţi unele compromisuri", a declarat el pentru publicaţia Autosport.

În plus, planul VW prevede o îmbunătăţire majoră pentru Polo R WRC la jumătatea acestui an, element care ar complica şi mai mult debutul timpuriu în WRC.

Constructorul german va continua testele cu noua maşină pe macadam, iar unul dintre piloţii care va avea ocazia să urce la volan este dublul campion mondial Carlos Sainz, în prezent consultant VW.

"Voi testa maşina şi cred că asta va fi bine pentru mine şi pentru echipă. Am ceva experienţă care poate fi de folos. Nu voi fi în maşină tot timpul, ci numai din când în când pentru a vedea direcţia în care merge", a precizat spaniolul.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru