Volkswagen testează o femeie pilot pentru WRC

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 29.08.2011
Emma Gilmour se numără printre cei 25 de candidaţi la un loc în echipa de uzină a constructorului Volkswagen pentru sezonul 2013 al WRC.

Volkswagen a iniţiat recent o amplă campanie de selecţie pentru piloţii care vor concura pentru constructorul german în Campionatul Mondial de Raliuri începând din sezonul 2013.

Ca parte a pregătirilor, VW va participa în Raliul Marii Britanii din acest an cu o maşină Skoda Fabia S2000, iar unul dintre potenţialii piloţi este Emma Gilmour, o femeie din Noua Zeelandă care concurează în campionatul naţional de raliuri.

"Suntem în contact cu Emma. Vrem s-o vedem în maşină pentru un test, dar nu am stabilit încă data. Ştim ce performante a obţinut. Suntem aici pentru sporturile cu motor şi obiectivul este să câştigăm, aşa că dacă Emma ne demonstrează că poate face o treabă bună în teste am putea să o punem în maşină", a declarat Kris Nissen, directorul Volkswagen Motorsport.

Oficialul germanilor a admis însă că este puţin probabil ca o femeie să concureze în sezonul 2013 pentru Volkswagen, în special pentru că tinerii piloţi sunt foarte bine pregătiţi, în timp ce Gilmor are 29 de ani.

"Am fi foarte fericiţi să vedem şi femei-pilot, dar serios vorbind am sentimentul că mulţi piloţi tineri ar putea arăta mai mult potenţial decât Emma", a adăugat el.

Ultima femeie care a concurat în WRC a fost Michele Mouton, care a obţinut patru victorii pentru Audi în perioada 1981-1982.

Comentarii (1)

  • Volkswagen testeaza o femeie? Exista date insuficiente?
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru