Volkswagen va confirma intrarea în WRC în 5 mai

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 15.04.2011
Constructorul Volkswagen îşi va confirma participarea în Campionatul Mondial de Raliuri începând din sezonul 2012 în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc în 5 mai în Italia.

Planurile germanilor de Volkswagen privind participarea în Campionatul Mondial de Raliuri vor fi oficializate în ziua de 5 mai în avanpremiera Raliului Italiei, în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc în Sardinia.

Se anticipează că constructorul german va concura în WRC cu un program limitat în 2012 înainte de o participare completă în 2013, iar modelul pentru care va opta va fi cel mai probabil Polo WRC.

Şansele ca VW să anunţe şi linia de piloţi pentru 2012 sunt minime, însă presa internaţională speculează de mai mult timp ce principalele ţinte sunt fostul campion mondial Petter Solberg, care a concurat în ultimii ani ca pilot privat pentru Citroen, şi Nasser Al-Attiyah, triplu câştigător al Raliului Dakar cu constructorul german.

Oficialii VW au refuzat să comenteze informaţiile, însă mai multe surse din WRC susţin că germanii au primit miercuri ultima semnătură necesară pentru a demara proiectul în mod oficial. Iniţial, VW a intenţionat să-şi confirme participarea în WRC în cadrul Raliului Portugaliei de la sfârşitul lunii martie, însă la vremea respectivă constructorul german nu obţinuse toate semnăturile interne necesare.

Via | Autosport

Taguri: Volkswagen, WRC

Comentarii (8)

  • Or sa polueze si acest sport cu TDI-urile lor de ra..t.
    4 15
  • Nu se stie daca li se va permite sa apara cu tedeiuri in WRC . . . dar cum la FIA conteaza mai mult banii din "donatii" .. nu se stie.

    ... si daca, pana la urma, se va permite masinilor sa mearga cu motoare turbo-diesel, sper ca regulamentul sa fie facut astfel incat sa nu ii avantajeze.
    WRC urmeaza a se muta pe motoare de 1.6 turbo la fel ca F1 nu?
    4 9
  • @ddd
    Motoarele astea de care spui tu au castigat premii internationale si nu cred ca ai tu neuroni in cap,de cati ani se fabrica....Inca din 1989.Daca nu erau fiabile si "de ra..t" crezi ca se mai fabricau,inteligentule!
    12 7
  • pana la urma sunt niste avantaje ca participa cat mai multe companii mari, apare concurenta mai stransa si multe proiecte care se dezvolta pentru F1, WCR (multa munca de cercetare) apare ulterior si pe masinile de strada. si VW are ceva putere de cercetare (financiara).
    10 0
  • Jiji, nu e timpul pt. muls oile?
    4 12
  • vw si wrc
    hahahahahahahahaha.
    ca si mini...
    0 7
  • cristi
    @bbb si @unckle
    degeaba strambati din bot.... vw e peste tot!
    11 3
  • TDI In capul unora
    Vw
    Volkswagen va pune pe golf R un motor 1.6 TSI=benzina care dezvolta 300 CP...eu le tin pumnii,sper sa ia fata celor de la Citroen si Ford!!! Nu stiu de unde pana unde va venit voua TDI in cap sau unde a-ti citit... NU E ADEVARAT !!! Daca il fura pe Hirvonen si Loeb eu ii declar ca si campioni ;)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru