WRC 2013: M-Sport va concura cu trei Ford Fiesta RS WRC într-un parteneriat cu Qatar

de Daniel Popescu
Luni, 26.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
M-Sport, compania care a gestionat programul Ford în WRC, a anunţat luni semnarea unui parteneriat cu Qatar. Noua echipă va avea trei maşini Ford Fiesta RS WRC în sezonul 2013.

M-Sport a confirmat luni speculaţiile lansate în ultimele luni cu privire la viitorul său în Campionatul Mondial de Raliuri după retragerea constructorului Ford din competiţie.

Conform aşteptărilor, britanicii au încheiat un parteneriat cu statul Qatar prin care vor primi finanţare pentru a utiliza trei maşini Ford Fiesta RS WRC în sezonul următor, iar numele oficial al echipei va fi Qatar M-Sport.

Artizanul înţelegerii dintre cele două părţi a fost qatarianul Nasser Al-Attiyah, care a câştigat anul trecut Raliul Dakar înainte de a participa în sezonul 2012 din WRC cu Citroen DS3 WRC. Acesta va fi unul dintre piloţii echipei, însă va lua startul în doar şapte dintre cele 13 etape ale sezonului.

Urmareste Automarket
Malcolm Wilson, şeful M-Sport, a admis că înţelegerea va permite companiei să concureze la cel mai înalt nivel în WRC şi în următorul sezon.

"Suntem încântaţi să primim un partener atât de prestigios precum statul Qatar pentru 2013.

Parteneriatul ne va permite să continuăm în cea mai importantă competiţie de raliuri şi aşteptam cu nerăbdare să lucrăm împreună. De la finalul sezonului 2012 am muncit fără întrerupere cu întreaga echipă pentru a ne asigura că vom avea un pachet puternic pentru anul viitor", a declarat el.

Ceilalţi doi piloţi ai echipei Qatar M-Sport vor fi anunţaţi în cursul zilei de luni.

UPDATE: Qatar M-Sport a anunţat că Mads Ostberg a semnat un contract cu echipa pentru sezonul 2013. Norvegianul a concurat cu Ford Fiesta RS WRC în ultimii doi ani, iar în acest sezon a terminat pe locul patru în clasamentul general după ce a terminat în primii cinci fiecare dintre cele 11 raliuri în care a luat startul.

"Sunt foarte bucuros că am fost ales să mă alătur echipei. Lucrez deja de doi ani cu maşina şi cunoaştem şi echipa, aşa că din punct de vedere tehnic cred că vom fi într-o poziţie foarte bună, pentru că nu vor exista schimbări foarte mari", a declarat norvegianul.



Via M-Sport, M-Sport

Comentarii (1)

  • Ma bucur ca cei de la Ford au ramas inca in competitie si poate ca Mads Ostberg o sa faca o impresie si mai buna decat anul acesta.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru