WRC propune ca IRC să devină "a doua ligă" a raliurilor

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 12.08.2011
Competiţia Intercontinental Rally Challenge (IRC) ar putea deveni "a doua divizie" a Campionatului Mondial de Raliuri începând din 2013, potrivit unei propuneri făcute de organizatorii WRC.

Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) ar putea fuziona cu competiţia rivală Intercontinental Rally Challenge (IRC) începând din sezonul 2013 pentru a forma un sistem similar cu cel existent între Formula 1 şi GP2.

Astfel, organizatorii WRC propun ca IRC să devină "a doua ligă" a Campionatului Mondial de Raliuri şi, implicit, o rampă de lansare pentru tinerii care nu dispun de resurse financiare pentru a concura ca piloţi privaţi în WRC.

"WRC este construit pentru piloţi profesionişti, constructori şi echipe semi-profesioniste, nu este cu adevărat pentru piloţi privaţi. Dar dacă nu există o competiţie inferioară, de unde aduci starurile? Nu este niciun secret că am vorbit cu cei de la IRC şi le-am făcut o propunere, dar ei nu au răspuns încă. Avem nevoie de un model piramidal, la fel ca în toate sporturile, iar în acest moment nu există niciun astfel de model în raliuri. Avem nevoie de ceva important pentru piloţii privaţi şi ne grăbim pentru a face asta în 2013", a declarat Jarmo Mahonen, şeful comisiei WRC, pentru publicaţia Autosport.

FIA nu intenţionează să impună propriul regulament pentru competiţia IRC în cazul unei fuziuni, însă o astfel de alianţă ar putea atrage tinerii piloţi în raliuri pe considerentul că potenţialele performanţe vor atrage atenţia constructorilor din WRC.

IRC este o competiţie fondată în 2006 de postul de televiziune EuroSport şi nu se consideră un rival pentru WRC, însă a reuşit să atragă de partea sa Raliul Monte Carlo în 2008.

Începând de anul viitor, Raliul Monte Carlo va reveni în calendarul WRC, ceea ce ar putea determina IRC să accepte o fuziune cu Campionatul Mondial de Raliuri. Până în prezent, oficialii IRC nu au comentat în niciun fel propunerea făcută de WRC.

Via | Autosport

Taguri: FIA, IRC, WRC, regulament

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru