WRC riscă să nu aibă niciun raliu în calendarul sezonului 2013!

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 01.06.2012
Organizatorii raliurilor refuză să semneze contractele oferite de FIA pentru sezonul 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri din cauza pretenţiilor financiare şi a lipsei unui promoter.

Campionatul Mondial de Raliuri riscă să intre în colaps în sezonul 2013 din cauza unor neînţelegeri puternice care au apărut între FIA şi organizatorii evenimentelor.

Forul mondial a trimis organizatorilor de raliuri un contract pentru un singur sezon care trebuie semnat până în 8 iunie, pentru ca în 15 iunie să anunţe versiunea preliminară a calendarului pentru 2013.

Organizatorii evenimentelor sunt însă profund nemulţumiţi de clauzele stipulate în contract, potrivit cărora trebuie să plătească 100.000 de euro pentru sistemul de live-timing, pe lângă taxele de participare în competiţie.

"Suntem furioşi, nu este corect. Nu uitaţi, nu este vorba doar despre banii pe care trebuie să-i plătim. Anul trecut, cu North One Sport, aveam sistemul de live-timing gratuit şi am fost plătiţi cu 25.000 de euro de către NOS. Aşa că de fapt trebuie să găsim 125.000 de euro, iar la această sumă se adaugă cei 140.000 de euro pe care trebuie să-i plătim ca taxa de participare în calendar."

"Dintr-o dată, este mai mult de un sfert de milion de euro, complet opus faţă de ceea ce am avut anul trecut.

Nu semnăm acest contract. Vrem să vorbim despre asta în iunie la Consiliul Mondial, dar FIA nu ne dă această şansă şi ne obligă să luăm rapid o decizie. Dacă FIA se aşteaptă ca toată lumea să semneze şi să fie fericită, se înşeală", a declarat o sursă din cadrul organizatorilor pentru publicaţia britanică Autosport.

O altă problemă este că organizatorii de raliuri nu-şi pot recupera măcar parţial sumele investite în absenţa unui promoter global pentru WRC, după ce FIA a renunţat la contractul cu North One Sports pe fondul intrării în administraţie a proprietarului acesteia. Organizatorii se tem că, din acest motiv, sportul nu va mai beneficia de aceeaşi acoperire mediatică ca în trecut.

"Poate FIA să garanteze că vom avea cea mai bună staţie TV? Pot ei să garanteze că vom avea milioane de fani care se vor uita la sport în întreaga lume? Nu ştim nimic despre televiziune. Poate o putem gestiona singuri pentru a salva bani. Poate aceasta este soluţia", a declarat unul dintre organizatori.

FIA a avertizat organizatorii că refuzul de a semna noul contract până în 8 iunie va atrage eliminarea din calendarul WRC pentru sezonul 2013, astfel că situaţia va deveni explozivă dacă niciunul dintre organizatorii nu va fi de acord cu nouă înţelegere.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • Pentru numele lui Allah, Krishna şi Cristos... din rău în mai rău.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru