WRC si IRC ar putea forma o singura competitie

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 24.03.2010
FIA analizeaza posibilitatea de a realiza o fuziune intre Campionatul Mondial de Raliuri si International Rally Challenge.

Proaspat ales in functia de presedinte al Federatiei Internationale de Automobilism, Jean Todt incearca sa gaseasca solutii pentru revitalizarea Campionatului Mondial de Raliuri, intrat in ultimii ani intr-un con de umbra.

Una dintre variantele gandite de francez este realizarea unei fuziuni intre WRC si International Rally Challenge, iar informatia a fost dezvaluita in premiera de Morrie Chandler, presedintele comisiei pentru imbunatatirea spectacolului in WRC.

Principalul motiv este ca FIA nu poate sustine doua competitii puternice de raliuri, insa Chandler considera ca ideea nu este una fezabila in acest moment. "Stiu ca Jean Todt este interesat sa gaseasca o adaptare intre diferitele competitii. Ne-am gandit la o fuziune si am analizat problema in profunzime. Realitatea este ca, din cauza economiei, sportul nostru nu este suficient de puternic pentru a avea doua divizii puternice. Am dori o omogenizare a sportului nostru, insa nu vad cum s-ar putea intampla asta", a declarat Chandler.

Competitia International Rally Challenge (IRC) a fost creata in 2007 si este sprijinita de postul francez de televiziune EuroSport, care transmite in direct cea mai mare parte a etapelor.

Via | MaxRally

Taguri: FIA, IRC, Todt, WRC, fuziune

Comentarii (1)

  • da
    ar fi o fuziune extraordinara
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru